Merhih Ünver geçtiğimiz günlerde Karaman'a havalanı yapılması ile ilgili olarak bir yazı kaleme almış, yazısı da olumlu desteklerin yanından olumsuz tepkilerde almıştı.

Merih Ünver yazısı ile ilgili tepkilere cevaben yeni bir yazıyı daha kaleme aldı işte o yazısı; 
HAVA ALANI YAZIMA GELEN YORUMLARA CEVABEN!
20 Ekim tarihinde Karamana yapılacak olan hava alanı ile ilgili yazdığım yazıya takip ettiğim ve bana gelen bilgiler doğrultusunda çok sayıda yorum ve eleştiri geldi.
Buna gerçekten çok sevindim. Çünkü toplumu etkileyen olayları sorgulamak çok önemli. Bu yazıyı kaleme alırken düşündüğüm ve istediğim tam da buydu!
Bir yatırım yapılırken veya kentin sorunları çözülürken bunun halk ile paylaşılması, halkın önceliklerinin ve geleceğinin göz önüne alınması gerektiği.
Hatırlarsınız, seçim döneminde dilimden düşürmediğim bir söz vardı “Karaman’ı Karaman’lılarla birlikte yöneteceğiz” diyordum.
Halka detaylı bilgi verilmiyor, fikri sorulmuyor…
Bu yüzden de ben bana oy veren, vermeyen halk adına bunu görev biliyorum ve sorular soruyorum. Seçilmemiş de olsam, halka rağmen değil, halkla yönetimi sağlamaya katkıda bulunmak için…
Bazı okurlar iyi ki kazanamadığımı, ileri görüşlü olmadığımı, hizmete karşı olduğum yorumlarını yapmışlar.
Bazıları da “kara yolunun zaman kaybı olduğunu, uçak ile ulaşım rahatlığını”, “direk memlekete ulaşımın sağlanmasına neden karşı olduğumu” sormuşlar.
Bir havacı kardeşimiz de buranın uçuş okulu için kullanılacağını söylüyor. Bana kızıyor.
Olumlu ve hatta olumsuz olarak yapılan tüm yorumlara da saygım sonsuz…
Saygın hemşerilerim; sizleri çok iyi anlıyorum. Ben zamanın ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Teknolojiyi, bilimi ve çağın getirdiği yenilikleri kullanmak gerektiğini savunur ve kullanırım da!
Yazıda da belirttim, ben halkın ve memleketimin çıkarları doğrultusunda yapılacak hiçbir yatırıma karşı değilim, tersine desteklerim.
Bazı gerçekleri kabul etmesek de hepimiz biliyoruz ki bu hava alanı ile birçok sorunumuz çözülmeyecek. Yapılacaksa baştan tüm sorunları görülsün, çözüm üretilsin, ondan sonra yapılsın.
Derdim bu!
Mesela; kaç kişinin yurt dışından Konya aktarmalı geldiğini biliyor musunuz? Ben söyleyeyim üçte biri bile değil.
Peki diğerleri nasıl geliyor Karaman’a?
Antalya ya da Adana aktarmalı.
Niye?
Çünkü; Konya ‘ya uçak bileti pahalı. Tercih edilmiyor!
Uçak biletleri Antalya ya da Adana kadar uygun mu, yoksa Konya’dan daha pahalı mı olacak?
Ya da kaç uçuş olacak. Yolcu olmadığı için kaç iptal yaşanacak biliyor muyuz?
Daha yeni bir arkadaşımın kızı İzmir’den Konya uçuşu iptal edildiği için İzmir-İstanbul -Konya aktarma yapmak zorunda kaldı. Konya’dan İzmir’e gitti fakat gittiği gibi rahat dönemedi. Üstelik bileti olmasına rağmen!
Sizce ben eğer kendi çıkarlarımı ve siyasi ikbalimi düşünsem böyle bir yazı kaleme alır mıydım?
Yoksa “aferin” deyip alkış tutar, hatta başka abzurt hizmetler de vaat etmez miyim?
Tekrarlıyorum; “ben hava alanına karşı değilim”, sadece bunun ne kadar yarar getireceğini, ne kadar zararı olacağını, bu kaynağın başka sorunların çözümünde kullanılıp kullanılmayacağını sorguluyorum. Sizlerin sorgulamasını teşvik edip ve yetkililerin de sorularımızı cevaplaması için yazıyorum.
Sonradan “eyvah” dememek için. “Başka şeyler yapılsaydı, Karaman köy olmaktan kurtarılsa” gibi söylemleri iş işten geçtikten sonra söylememek için. Zamanında düşünmek ve olası zararları baştan önlemek için.
Sorun benim hangi partiden olduğumla alakalı değil.
Sorun vatandaş olmakla ve vatandaşlık görevini yerine getirmekle alakalı!
Sorun tam olarak Karaman’a ve halka faydalı olmakla ilgili!
Yaptığınız tüm eleştiri ve yorumlar için teşekkür ediyor, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum,''dedi.