Hollanda temasları kapsamında heyet, Etten-Leur şehrindeki Özgazi Holding bünyesinde bulunan Avrupa’nın en büyük beyaz peynir üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. Özgazi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Aktürk ile bir araya gelen Mevka heyeti, Türk kökenli Erzurumlu işadamının modern tesisini gezerek, üretim ve tesisler hakkında detaylı bilgiler aldılar.

 

HOLLANDALI TÜRKLER GÖGSÜMÜZÜ KABARTTI

Karaman Valisi Murat Koca, Hollanda’da bu denli modern bir tesisi gezmekten onur duyduklarını söyledi. Koca, “Özgazi firması 1992 yılından bu güne değin, alın teri ve beyin gücünü kullanarak küçük bir tesisten bu gün dev bir şirket haline getiren firma sahibi Şerif Aktürk'ü kutluyorum. Anadolu toprağından çıkıp Hollanda'da böyle bir yatırıma sahip olması ve özellikle Avrupa'da hatırı sayılır şirketler arasında yer alması bizleri de gururlandırdı. Son derece modern fabrika olduğunu yerinde gördük. Hollanda'ya ilk defa geldim. 60 bin civarında Karamanlı hemşerimizin olması bizleri son derece memnun etti. Hollanda'da yaşayan 400 bini aşkın insanımızın burada olması  23 bin civarında insanımızın girişimci olması çok önemli. Üniversite mezunlarının artması da önemli. Hollandalı Türkler göğsümüzü kabarttı. Özellikle işçilikten patronluğa geçmeleri de önemli. Diğer taraftan farklı sektörlerde ticaret yapan Karamanlı girişimci sayısının da çok olduğunu öğrenmiş bulunmaktan memnun olduk. Temennimiz, bu girişimci hemşerilerimizin, memleketleri Karaman’a da yatırım yapmalarıdır.” ifadelerini kullandı.

 

GÜNDE 60 TON PEYNİR ÜRETİYORUZ

Özgazi Holding BV Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Aktürk, Karaman Valisi Murat Koca başkanlığında Hollanda’ya gelen MEVKA heyetini şirketinde ağırlamaktan son derece memnun olduğunu söyledi. Aktürk, “Avrupa’nın en büyük beyaz peynir üreticisi bir firmasıyız. Günde 60 ton el değemeden makineler ile beyaz peynir üretiyoruz. Avrupa’daki süper marketlerde görülen tanınmış markaların yüzde sekseni bizim firmamızda üretiliyor. Bunun yanında Amerika ve Kanada’ya fason yapmış olduğumuz mallar oralara ulaşıyor. Burası gıda sektöründe Avrupalı Türklerin yatırım bazında en büyüklerinden bir tanesi. Bunun yanında salça ve ambalaj  fabrikamız da bulunuyor.  Sadece kendimize değil, üçüncü şahıslara da mal üretiyoruz.”

 

2014 YILINDA EN İYİ YATIRIMCI ŞİRKET SEÇİLDİK

Avrupa'da beyaz peynir dalında bu denli büyük  tek Türk firması olduklarını söyleyen  Şerif Aktürk, “Bizim başarımızda kendi markamızdan ziyade fason mal üretmemiz. Bu bizi başarıya götürdü. Şuanda 21 firmaya mal yapıyoruz. Bunların hepsi Türk değil. Alman olanı da var. Hollandalı ve diğer ülkelerden olanı var. Ürettiğimiz markaların yüzde otuzu Avrupalı ve dünya markası. Biz 23 yıldır piyasadayız. Bunun yanı sıra bizi Hollanda'da bir araştırma şirketi 2014 yılında (Özgazi Holding B.V) en iyi yatırımcı seçtiler. Bundan 3 ay öncede buranın ekonomi dergisi bizi kapak yaptı. Bunun yanı sıra Hollanda Kraliçesi bizi ziyaret etmişti. Bu tür durumlar bizi kamçılıyor ve güç veriyor.” dedi.

 

Konuşmaların ardından Karaman Valisi Murat Koca, Özgazi Holding BV Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Aktürk’e bir plaket ve yöreye ait hediyeler takdim etti.

 

Haber Mehmet Ali Topçu
Hollanda