MEVKA’ nın Teknik Destek Programı kapsamında yer alan eğitim faaliyetleri çerçevesinde, Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası’na üye olan işletmelerde dış ticaret departmanında, satış pazarlama departmanında ve ilgili birimlerde çalışan personele Satış Pazarlama,Müşteri Bulma Teknikleri, Dış Ticaret, E-Ticaret, Devlet Destekleri, konularında eğitimler verilecektir.

İşletme sahiplerine sağlanan devlet destekleri eğitimleri ile hibe ve teşviklere daha fazla ulaşmalarının sağlanabilmesi ve hibe ve teşviklere daha fazla başvurabilmelerine, bu eğitimlerle büyük destek sağlanmış olacaktır.
Proje ile Satış-Pazarlama alanında yaşanan eksikliklerin, dış ticaret alanında yaşanan yeni pazarlarınbulunması, yeni ürünlerin ihraç edilmesi konusundaki eksikliklerin minimuma indirilmesihedeflenmektedir. Yapılan bu eğitimler ile bu sorunlar nasıl önlenebilir, yapılan hatalar pazararaştırması konularında bilgiler aktarılarak ihracat yapan ve yapmak isteyen işletmelerinbilgilendirilmesi gerekmektedir. Bu eğitimler ve projeler sayesinde bölgemizde faaliyet gösterenMevlana Kalkınma Ajansı’nın bölgesel gelişmeye yönelik çalışmalarının daha kaliteli ve sağlıklıprojeler ile desteklenmesi öngörülmektedir.
Satış pazarlama konusunda; ürün, yer, tanıtım, fiyat karmasının küresel arenada doğru tanımlanamadığıve müşteri memnuniyeti çalışma prensiplerinin zaman zaman gerisinde kaldığı gözlemlenmiştir.
Ürünün optimum kullanılması için ortaya çıkış süreci ve sonrasındaki süreçlerin takibi önem arz etmektedir. Pazarlama karması elemanlarının doğru analiz edilmesi verilecek olan eğitimler ile ürünmüşteriilişkisi göz önüne alınarak satış ve pazarlama konusunda bilgiler gerekmektedir. Ayrıca satış pazarlama konusunda pazarlamada müşteri odaklı olması gerektiği satış da ise daha çok satıcıyaodaklanması gerektiği konularında bilgiler gerekmektedir.
Bunun dışında bölgemizde bulunan işletmelerin büyük kısmı devlet desteklerinden habersizdir. Devletdesteklerinden faydalanmaları işletmelerin üretim-hizmet kapasitelerinin artmasına katkı sağlayacaktır.
Proje teknik destek programının; bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecekçalışmaları için, mevcut imkanları çerçevesinde kendi personeli eliyle ya da zorunlu hallerde hizmetalımı yoluyla; eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personelgörevlendirme, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici çalışmalarına yönelik destek sağlamak, genel amacına uygundur.