Teknik Geziye Katılan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Murat Koca, Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, Karaman İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay Ve Mevlana Kalkınma Ajansı Teknik Elemanları Katılmışlardır.

15-25 Haziran 2013 Tarihleri Arasında ABD’e Yapılan Teknik Ziyarette Los Angeles California Teknoloji Enstitüsü (Caltech), Güney Kaliforniya Lojistik Merkezi, Los Angeles Baş Konsolosluğu, California Türk İş Adamları Odası, San Fransisco Srı, Stanford Research Institute, San Francisco Ticaret Ataşeliği Ziyareti, Nasa Research Park (Nasa Ames Exploration Center), Westinghouse Solar Firma Gezisi, Pacifica Institute San Fransisco Ziyareti, Orlando Türk İşadamları Ziyareti, Cape Caneveral Uzay Üssü, Epcot Center-Universal Studios (Tema Park), Gi Yerlere Teknik Ziyaretlerde Bulunmuşlardır.

Değerlendirme Ve Sonuç Olarak A.B.D. Tartışılmasız Dünyanın En Büyük Ekonomisi Konumunda Bulunan Bir Ülkedir. Ekonomisi Böylesine Büyük Bir Ülke Olan Amerika Birleşik Devletleri’ne Yapılan Ziyarette; Kalkınma Modelleri İncelenmiş, Çekim Merkezleri Ziyaret Edilmiş, Bölgemizin Gelişmişlik Ve Kalkınma Yolunda Daha İyi Bir Konuma Gelmesi Yönünde Çalışmalar, Ziyaretler Yapılmıştır. Bu Çalışma Ziyareti İle Konya Ve Karaman İllerinden Oluşan Tr52 Bölgemizde Güneş Enerjisi, Lojistik, Turizm Potansiyeli, Turizmin Çeşitlendirmesi, Belediyecilik, Geniş Ve Düz Topraklarının Tarımsal Üretim Ve Lojistik Açıdan Kullanımına İlişkin Örnekler İrdelenmiştir. Daha Nitelikli Bir Yatırım Ve Teşebbüs Ortamının Oluşturulmasına İlişkin Örnekler İncelenmiş; Bölgemize Yatırım Çekilebilmesi Hususunda Çalışmalar Yapılmıştır.

Yapılan Çalışma İle A.B.D.’Nin Bütün Sektörleri Aynı Ciddiyetle Ele Alan Bir Kalkınma Politikası Olduğu Gözlemlenmiştir. İleri Teknoloji Ürünlerinin Merkezi Olan Kaliforniya’nın En Büyük Gelir Kaynaklarından Birisinin Tarımsal Üretim Olması Bu Duruma En Güzel Örnek Olarak Gösterilebilir.

Heyet Olarak Yapılan Çalışmaların Sonucunda; Bölgemizin Çekim Gücünü Artırabilecek Modeller Gözlemlenmiştir, Dış Ticaret Ve Dış Ticarete Yönelik Ürün Çeşitlendirmesi Hususunda Görüşler Alınmıştır. Yeni Girişimlerin Nasıl Yönetilmesi Ve Üniversite Sanayi İşbirliğinin Nasıl Oluşturulduğu Gözlemlenmiştir. Bundan Sonraki Aşamalarda Ziyarette Kayıt Altına Alınan İşbirliklerinden Yola Çıkarak Yatırım Veya Tanıtım Anlamında Olabilecek Gelişmeler İçin İlk Adımlar Atılmıştır.
Bir Bütün Olarak Ele Alındığı Zaman Ortaya Konulan Çalışma Ziyaretinin Bölgemize Birçok Konuda Getirileri Olacağı Düşünülmektedir.