Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesinde su baskını sonucu madende mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Maden bölgesinde beraberindeki partililerle çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı yaptığı açıklamada, su altında kalan işçilerin sığınacak bir yer bulabilmiş olmaları için dua ettiklerini söyledi. Kalaycı, “Çok acı bir olay. Şuan için resmi olarak bize verilen bilgilere göre 18 kardeşimiz ocakta su altında. Kurtarma çalışmaları devam ediyor ama gecikmenin olduğu gerçeği de ortada. Halen su tahliyesi yapacak ‘Ahtapot’ suya indirilebilmiş değil, teknik sorunlarda var. Dünden beri çok basit makinelerle su çekilmeye çalışıldı. Bugün ‘Ahtapot’un yarım saat içinde suyla buluşacağını söyledi yetkililer. İnşallah hızlı bir şekilde suyun boşaltılması sağlanır. Aileler, yakınlarını aşağıda bekleyenler gerçekten çok büyük sıkıntı içerisinde. Bilgi verilmemesinden şikayetçiler ama verilebilecek bir bilgi de yok” dedi.

Henüz su baskınının neden kaynaklandığının tespit edilemediğini ifade eden Kalaycı, “Yandaki kapalı madenden mi su geldi yoksa yer altı su kaynağı mı patladı şuana kadar tespit edilebilmiş değil. Burada çalışanların verdiği bilgiye göre, büyük olasılıkla 1990’lı yıllarda kapanan ve içi su dolu olan ocakta bir göçme yaşandı ve madenci kardeşlerimiz suyun altında kaldı. Cenabı Allah’tan umut kesilmez. Duamız kardeşlerimizin madende sığınacak bir yer bulabilmiş olmaları. Biran önce ailelerine hayırlı haber verilebilmesi. Temennimiz, duamız bu yönde” şeklinde konuştu.