Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz, Miraç kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Oktay Yılmaz'ın mesajı şöyle,
''Feyiz ve bereketin coştuğu, hayırların kat kat arttığı, duaların geri çevrilmediği, mübarek gecelerden biri olan Miraç Kandili’ne hep birlikte erişmiş bulunmaktayız. Miraç, bir yükseliştir, bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye erişmektir. Hassas ve sorunlu dönemlerden geçtiğimiz şu günlerde, Miraç Kandili’ne hürmeten, kırılan kalpleri onarmak, yıkılan köprüleri yeniden kurmak, unuttuklarımızı bir daha hatırlamak, dargınları barıştırmak yapmamız gereken en önemli vazifelerden biri olmalıdır.
Sevgili Peygamberimizin Miraç’ından ilham alarak her türlü ayıp, hata, vebal ve günahı geride bırakarak manevi yükselişi üzerinde düşünmek zorundayız. Bunun da yolu, fani hevesler peşinde ömür tüketmek yerine, yaşadığımız hayatın geçiciliğini fark edip Allah’a dönmekten, O’nun rızasına uygun hayat sürmekten, geride insanlık için yararlı işler bırakmaktan geçer. 
Bugün, dünyada insanlık olarak en büyük sıkıntıları, doğal afetlerden veya cenab-ı mevla’nın üzerimizdeki nimetlerini azaltmasından değil, kendi ellerimizle yapıp ettiklerimizden, nefsimizin aklımıza egemen olmasından, birbirimize karşı beslediğimiz sonu gelmez düşmanlık, bencillik, ihtiras, öfke ve kinimizin sürüklediği akıl almaz yanlışlıklardan çekmekteyiz. 
Miraç gibi kutlu zamanlar, bizlere yüce rabbimizin sonsuz Merhamet kapısını dua ve niyazla çalarak O’na dönme, kendimize gelme, durup düşünme imkanı sunar, nefsimizin bize güzel gösterdiği kötülük ve çirkinlikten kurtulma irademizi tazeler.
Bu duygu ve düşüncelerle Karamanlı hemşerilerim başta olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Miraç Kandili’ni tebrik eder, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim'' dedi.