Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“Bilindiği üzere Sayın Başbakanımızın takdiri ile Bakanlar Kurulu’nda 4 Bakanlıkta değişikliğe gidilmiş bu çerçevede Karamanlı Bakanımız Sayın Ömer Dinçer’in yerine Eskişehir Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı atanmıştır.

Gerek Müsteşarlığı gerekse Çalışma ve Milli Eğitim Bakanlığı döneminde ülkemize çok sayıda hizmeti bulunan Ömer Dinçer Bey’e teşekkür etmek istiyorum.

Eğitim hayatında Türkiye’nin ihtiyacı olan 4+4+4 sisteminden Kamu Reformuna kadar pek çok alanda Türkiye’deki değişimin öncülerinden biri olmuştur.

Sayın Ömer Dinçer bu dönemde Karaman’a da önemli hizmetler vermiştir. Karaman’la ilgili kendisine iletilen bütün sorunların takipçisi olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı döneminde de Orta Öğretim Kampüsü, yapımı devam eden Karaman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi gibi pek çok yatırımın Karaman’a kazandırılmasında büyük emeği vardır.

Karaman Milletvekili olarak gerek önceki Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu’ya gerekse değişen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer’e verdiği hizmetlerden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.