Karaman Valisi Murat Koca;

“İçinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran mübarek Miraç Kandili’ni bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.İnsanların kurtuluşuna vesile olan rahmet ve mağfiretine mazhar olunan ve huzur bulunulan,  merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu ve Peygamber Efendimizin mucizelerinden olan Miraç; Peygamberimizin Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulüdür ve onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükselişidir.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışarak, bu gece dolayısıyla insanları birbirine yaklaştıracak, sevgi ve kardeşlik iklimini sağlayacak tavırlar sergilemenin yollarını aramalıyız.

Bugün İslâm coğrafyasının pek çok yerinde akan kan ve gözyaşının bir türlü dindirilememesi, Miracın yaşandığı mukaddes topraklarda Hz. Ömer’in gerçekleştirdiği ve yüzlerce yıl insanların barış ve huzur içerisinde birlikte yaşamalarını sağlayan hukuk ve ahlakın, günümüzde bir türlü tesis edilememesi, bölgenin ve insanlığın barış ve huzurunu tehdit eden zulüm ve haksızlıkların hala devam etmesi, hem Müslümanların hem de insanlığın Miraç değerlerinden uzaklaştığını gösteriyor.

Sadece İslâm dünyasının değil bütün bir insanlığın yücelmesine ve yükselmesine engel teşkil edecek olan bu ve benzeri sorunların önüne ancak Miraç değerleriyle geçilebilir. Miraç Kandili dolayısıyla üzerinde ağır sorumluluklar taşıyanlar başta olmak üzere istisnasız bütün Müslümanların hemen her konuda üzerine düşen tüm vazife ve sorumlulukları bir kez daha hatırlaması gerekmektedir.

Bu duygularla Karamanlı vatandaşlarımızın ve İslâm Âleminin kutlu Miraç Kandilini tebrik ediyor, bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Karaman AK Parti Milletvekili Dr. Recep Şeker;

“İsrâ ve Miraç, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in Mescid-i Haram’danMescid-i Aksâ’ya, oradan da Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı, içinde pek çok ilahî hikmet ve bereketi barındıran manevî bir yolculuktur. 
Sevgili Peygamberimiz’inCenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen İsra ve Miraç; Peygamberimiz (s.a.v)’in şahsında bütün insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Kullar bu yükselişi ancak, Allah’ın razı olacağı bir hayatı yaşayarak gerçekleştirirler.
Ayrıca Mirâc kandili müminler için af, mağfiret ve ilahi rahmete kavuşabilmenin bir vesilesidir. Bu gece, toplumda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun şekilde yaşandığı, insanların birbirleriyle kaynaştığı, kırgınlıkların, dargınlıkların sona erdiği bir gecedir. Yine bu gece, gönüllerin alındığı, fakir fukaranın hatırlandığı, sevgi ve hoşgörünün arttığı müstesna bir zaman dilimidir.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik eder, milletçe, âlem-i İslam olarak yükselmemize ve yücelmemize, İslam âleminin birlik ve beraberliğine ve insanlığın hidayetine vesile olmasını, Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.” dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan;

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bir mesaj yayımlayarak tüm Karamanlı vatandaşlarımızın ve İslam Alemi’nin Miraç Kandilini kutladı.
Mübarek gecelerin, manevi iklimin en güzel şekilde yaşandığı zamanlar olduğuna vurgu yapan Başkan Ertuğrul Çalışkan mesajında: “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) insanlık adına Alemlerin Rabbiyle buluştuğu ve insanlığın kurtuluşu için müjdelerle geri döndüğü Miraç Kandili’ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç kandilinin sevgi, kardeşlik ve barış duygularını kuvvetlendirmesini, ülkemiz ve tüm insanlık âlemine mutluluk, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Şüphesiz manevi duygularımızı canlandıran kutsal gün ve geceler, bizlere bireysel ve toplumsal olarak iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah’ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunmaktadır. Bu duygular içerisinde, başta Karamanlı hemşehrilerimin ve tüm İslam Alemi’nin Miraç kandilini tebrik ediyorum’’

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer;

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Miraç Kandili’nin İslam âlemine, insanlığı ve ülkemize kardeşlik, mutluluk, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Güngörer, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Bir Miraç Kandili’ni daha idrak etmenin mutluluğu ve manevi huzuru içerisindeyiz. Miraç, bir yükseliştir. Miraç, Peygamber efendimiz Hz. Muhammet (SAV)’in mukaddes ve manevi yolculuğudur. Miraç her şeyden önce başta Peygamber efendimiz Hz. Muhammet (SAV) olmak üzere her mümin için manevi terfi, Allah ile buluşma ve insani sorumluluk üstlenmektir. Müslümanlar olarak bu önemli gecede Peygamberimiz (SAV)’in mukaddes ve manevi yolculuğunu iyi anlama ve anlatmanın yanı sıra insani sorumluluğumuzu yeniden gözden geçirme adına önemli bir gün ve gecedir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm ülkemizin, milletimizin, Türk ve İslam aleminin mübarek Mirak Kandili’ni kutlar, bu gecenin kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan Niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü;

Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Bugün insanlık için, müminler için önemli olan mukaddes ve manevi önemi olan Miraç Gecesi'ni idrak etmekteyiz.

Miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek tertemiz bir kulluğa ve yüce mertebeye erişmek vardır.

Bu gecenin farkına varmak, bu geceyi, bu kutsal yolculuğu iyi anlamak, Ülkemizde ve birçok İslam ülkesinde yaşanan olayların son bulmasını, kardeşliği, dostluğu, barışı da beraberinde getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bu gecenin İslam âleminin, ülkemizin, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine hayırlar getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum.”

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy;

Miraç, Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram’dan  Mescid-i Aksâ’ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesidir. Recep ayının 27. Gecesinde gerçekleşen bu mucize bütün kötü duygulardan ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükselişin ispatıdır.

Miraç kandili gibi mübarek gün ve gecelerimiz manevi duygularımızın doruğa çıktığı, birlik ve beraberliğimizin, sevgi ve kardeşliğin pekiştiği müstesna zamanlardır.

Bu müstesna zamanın iyi değerlendirmesi dileğiyle Müslüman âleminin miraç kandilini kutluyor, kandilin bütün insanlığa huzur getirmesi, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca;

Miraç Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed’ in (S.A.V), Yüce Allah tarafından ihsan ve lütufla şereflendirildiği müstesna bir gecedir. Bu mübarek gece de, sevgili Peygamberimizin yaşadığı bu büyük mucize olay, sadece kendisinin değil, tüm insanlık için müjdeler içermektedir.

Sevgili Peygamberimizin Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandilinin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat sunduğuna inanıyorum. Bu itibarla Miraç kandilinizi tebrik ediyor; bu mübarek günlerin İslam âleminin ve milletimizin birlik, beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’ tan diliyorum..

AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale;

“Miraç; Peygamberimizin Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulüdür ve O’nun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükselişidir. İçinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ni bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız. 

Bu gecede Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V.) vahyedilen, insanları mutluluğa götürecek prensipleri hatırlamak ve günlük yaşantımızda da hayata geçirmek lazımdır. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu gecede, bu kutlu yolculuğun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışarak bu gece vesilesiyle devletimizin bekası ve bütün insanlığın huzur ve mutluluğu için dua etmeliyiz.

Miraç’ın gönül dünyamızı bulandıran tüm kötü hasletlerden bizleri arındırmasını; iç huzurumuzu, muhabbet ve kardeşliğimizi bu kutlu gecenin hürmetine daim kılmasını ve bu mübarek gecenin yüreklerimize ebedi bir diriliş getirmesini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Karaman'lı hemşerilerimin ve İslam Âleminin Miraç Kandili’ni kutlar, bu gecede yapılan duaların İslam âleminin kardeşlik birlik, dirlik ve beraberliğine katkıda bulunmasını temenni ederim.”

KTSO Başkanları Mustafa Gökhan Alkan ve Mustafa Toktay;

“Miraç Kandili, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerinden biridir. Kandiller, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, barışın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı nadide gecelerdir.

Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz..

Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandili’mizin, sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diler, tüm  islam aleminin Miraç Kandilini kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız”