Karaman'da Orman'da Kaybolan 3 Yaşındaki Çocuk, Bir Gün Sonra BUlundu

Karaman'da ailesinin kaldığı çadırın önünden kaybolan 3 yaşındaki Eren Karaca, 20 saat sonra 22 kilometre uzaklıkta oynarken bulundu.

Merkeze bağlı Ada köyünün Yavralı yaylasında kurdukları kıl çadırda ikamet eden Keziban ve Mustafa Karaca'nın çocukları 3 yaşındaki Eren, önceki gün öğle saatlerinde kayboldu.

Anne Keziban Karaca'nın ekmek yaptığı sırada, abileri ile çadırın dışında oynayan minik Emir, Abilerinin su doldurmaya gittiği sırada, çadırın yanından uzaklaştı.

Bir süre sonra 3 yaşındaki Emir'in sesini alamayan anne Karaca, etrafta çocuğunu aradı. Çocuğun kaybolduğunu anlayan Keziban Karaca eşi Mustafa Karaca'ya haber gönderdi. Bir süre çocuklarını kendileri arayan aile, çocuklarını bulamayınca Jandarma ekiplerine durumu bildirdi.

Bunun üzerine Karaman AFAD ekipleri, köpekli Jandarma timleri ve köylüler, ormanlık alanda Eren'i aramaya başladı. Gece boyunca kayıp çocuğu arayan ekipler, gündüz de arama faaliyetlerini sürdürdü.

Dün saat 10.00 sıralarında, ailenin çadırlarına 22 kilometre mesafede bir ses duyan ekipler, sesin geldiği yere doğru gittiklerinde; Eren'i, yazları kullanılan bir ağılda buldu. Ağılda eline geçirdiği eski çaydanlık ve tavayı birbirine vurarak oynarken bulunan çocuk, 112 Acil Servis ekiplerince Karaman Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde müşahede altına alındı.

Bir süre sonra ailesine teslim edilen Eren'in annesi Keziban Karaca, oğlu kaybolunca dünyasının karardığını söyledi.

"Ablası ve ağabeyinin arkasından su doldurmaya gitmiş. Öğle saatleriydi, ben çadırda ekmek atıyordum. Sonra aradım bulamadım. Jandarmaya haber ettik. Oğlum bulundu, çok sevindim. 'Bulunursa kurban keseceğim' demiştim. Elimden başka bir şey gelmez. Arama çalışmalarına katılan ve oğlumun bulunmasına yardımcı olan herekse teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eren'in amcası Kerim Karaca ise yeğeninin sağ selim bulunmasının adeta bir mucize olduğunu ifade ederek, "Eren yaklaşık 20 saati aşkın süre sonra çadırın 22 kilometre uzaklığında Kocaburun mevkisinde bulundu. Ormanlık bir alan. Bir çocuk oraya nasıl gider, geceyi nasıl geçirir bilemiyoruz. Allah onu bize bağışladı" dedi.