Ege Üniversitesi’nde PKK ‘lıların saldırısı sonucu şehit edilen Fırat Çakıroğlu Karaman’da  yüzlerce sağ duyulu genç ve vatandaş tarafından anılmıştı.
Karaman Ülkü Ocakları’nın organizesinde gerçekleşen ve halkın yoğun şekilde destek gösterdiği Aktekke Meydanında gıyabi cenaze namazı kılmak için ikindin namazı sonrası bir araya geldi. Ancak namaz öncesi ne yazık ki beklemediğimiz olaylarla karşı karşıya kaldık.
Karaman MHP Milletvekili Aday Adayı  Doç Dr. Mehmet Alagöz konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.
Alagöz açıklamasında;’’ Geçtiğimiz gün, gençlerimizin organize ettiği, şehit edilen yiğidimiz Fırat Çakıroğlu için yürüyüş ve akabinde Aktekke Meydanında gerçekleştirilecek olan gıyabi cenaze namazına katıldık. Her şey sevgi ve muhabbet ortamında ilerliyordu.  Ancak cami imamı arkadaşımızın, müftülük izni olmadığı için gıyabi cenaze namazı kıldıramayacağını söyledi. Müftülük ile görüşmeler yapıldı ve mümkün olmadığı teyit edildi. Bu ülkede pek çok siyasinin,  devlet büyüğünün, şehitlerimiz ve vatandaşımız için gıyabi cenaze namazı kılınırken, müftülüğün buna izin vermemesi AKP İktidarının ve onlara ne pahasına olursa olsun hizmet eden memurlarının, nasıl siyasallaştığının göstergesi oldu. Buradan hem dinen görevi olan, gıyabı cenaze namazı kıldırmayan imam, hem de Karaman Müftüsünü esefle kınıyorum. Ahret de bunun hesabını nasıl vereceğini merak ediyorum. Bu durum karşısında arkadaşlarımızdan birisi çıkarak, gıyabi cenaze namazını kıldırarak görevimizi yerine getirdik. Müftü Bey’in neden böyle bir şey yaptığı veya yaptırıldığını anlayamadıklarını’’söyleyerek bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
 Ayrıca o imam ve  Müftü Bey’in tutum ve davranışlarının diyanetteki diğer görevlilerin tutum ve davranışlarını  yansıtmadığını söyleyen Algöz, müftülüğe bağlı diğer din görevlisi kardeşlerimizin desteklerini aldıklarını ve’’ hepsinden Allah razı olsun’’diye de sözlerine ekledi.