Karaman Belediyesi Mümine Hatun Hanımlar Lokali, her hafta bir konferans düzenleyerek Karamanlı bayanların gelişimlerine katkıda bulunuyor.

Hanımlar Lokali’nin bayanlara yönelik tertip ettiği “Veda Hutbesi’ndeki Kadın” konulu konferans bugün (1 Aralık Perşembe) yapıldı. 
Mümine Hatun Hanımlar Lokali Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Nuri Değirmenci, kadınların İslam dininde çok önemli yeri olduğunu, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in en büyük desteği kadınlardan aldığını ve ilk müslümanın da bir kadın olduğunu belirtti.
Eski medeniyetlerde kadına verilen kötü değere kısaca değinen Müftü Değirmenci, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in peygamber olmasıyla tüm bu olumsuzlukların sona erdiğini ifade etti. Nuri Değirmenci İslam’ın kadına verdiği değeri okuduğu ayet, hâdis ve Veda Hutbesi’nden alıntılarla kadının İslam’da ki görevleri konusunda da açıklamalarda bulundu.
Konferans öncesi Karamanlı Devlet Sanatçısı Osman Gözel, katılımcılara kısa bir ney dinletisi sundu. İl Müftüsü Nuri Değirmenci sunumunun sonunda, böyle önemli bir konu başlığı seçtiği için Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu’ya ve Hanımlar Lokali’ne teşekkür etti.