CHP Yalova milletvekili ve aynı zamanda Grup Başkanvekili olan Muharrem İnce Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Atatürkçü Düşünce Öğrenci Topluluğu’nun daveti üzerine üniversiteye geldi. İnce, KMÜ’lü öğrencilerle buluşmadan önce CHP İl Teşkilatıyla birlikte Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Gökmen, Milletvekili İnce’ye KMÜ hakkında bilgi verdi.
   İnce’nin öğrenci sayıları ve barınma konusundaki sorusu üzerine Prof. Dr. Gökmen, diğer illerdeki pek çok üniversitelinin aksine KMÜ öğrencilerinin barınma sıkıntısını çekmediğini dile getirdi. KMÜ’de öğretim elemanları ve öğrencilerin hep bir arada yemek yediğini de söyleyen Prof. Dr. Gökmen, ideal bir üniversite yaratmak için çabaladıklarını kaydetti. Prof. Dr. Gökmen, “Biz sadakate değil, liyakate önem veriyoruz. KMÜ’de, tanıdıklar yoluyla bir tane kişiyi bile işe aldığımızı gösteremezler.” dedi. Gökmen, insanları siyasi ya da başka nedenlerle değil, hak ettikleri için istihdam etmek gerektiğinin altını çizdi. 

   Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı “Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’ne göre KMÜ’nün 43. sırada yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Gökmen, yaşıtları arasında ise KMÜ’nün ilk sırada yer aldığını belirtti. Prof. Dr. Gökmen, Üniversitede kendisinden daha yaşlı personel sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini söyledi ve “KMÜ’nün tecrübe eksikliği olabilir ama önünde uzun bir süre olduğu da bir gerçektir.” dedi.


   Muharrem İnce, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Salonu’nda üniversiteli öğrencilerle buluştu. 7 Mart 2013 Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleştirilen söyleşide "Eğitim ve Atamalar”  konusu ele alındı. Etkinliğe KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

   Muharrem İnce konuşmasına Karaman’ın Türk dilinin başkenti olduğuna vurgu yaparak başladı ve yıllar içerisinde Türk dilinde yaşanan yoksullaşmaya dikkati çekti. Türkçedeki “gönül” sözcüğünün başka dillerde tam bir karşılığının olmadığını söyleyen İnce, “Bu sözcük Anadolu insanına aittir. Son yıllarda ne yazık ki gönüllerimiz ayrıştı. Bunun sonucunda dershanelerimiz, marketlerimiz, bankalarımız hatta camilerimiz ayrıştı. Etnik ve dini kökenlerimizi ayrıştırmamalıyız, gönüllerimizi birleştirmeliyiz.” diye konuştu. Toplum olarak aramıza sokulmaya çalışılan nifak tohumlarından uzak durmamız gerektiğini belirten Muharrem İnce; Türk-Kürt, alevi-sünni, dindar-dinsiz ayrışması yapmadan bir arada yaşamayı öğrenmemiz gerektiğinin altını çizdi. İnce; “Karışma gelişmedir. Dünyada en saf ırklar Afrika’da, en karışık ırklar ABD’dedir.” dedi.

   Muharrem İnce atanamayan öğretmenler konusuna değinerek, toplumda eğitim fakültelerimizden çok fazla sayıda mezun verildiğine ilişkin yanlış bir algı olduğunu belirtti. Yanlış algıya yönelik çözüm önerilerini de şu şekilde açıkladı: “ Öncelikle birleştirilmiş sınıflar ile sabahçı ve öğleci olarak nitelendirilen ikili uygulamayı kaldırıp sınıf mevcutlarını 24 kişiye indirirsek atanamayan 250 bin öğretmenimiz kalmaz.”

   CHP Yalova milletvekili İnce, kamuoyunun gündeminde zaman zaman yer alan  “dindar nesil“ yetiştirme konusuna da dikkati çekerek, iktidarların bu tarz görevlerinin olmadığını söyledi. İnce, çocukların devlet, aile ve toplum üçlemesinden hiç birinin malı olmadığını vurgulayarak, “Çocuklarımıza karşı hepimizin sorumlulukları var. Herkesin yaşantısı ve inancı kendisindedir. Tek tip nesiller yetiştirmek doğru değildir.” dedi. 

   Üniversite öğrencilerine gelecek planları konusunda tavsiyelerde bulunan İnce, gençlere diplomalarına kendilerini hapsetmemelerini söyledi. Diplomanın sadece bir anahtar olduğunu söyleyen CHP’li vekil “Diplomadan sonrası size kalmış. Dünyanın hangi üniversitesinden mezun olursanız olun kendi özgüveninizden, çalışkanlığınızdan, araştırmacı ruhunuzdan asla vazgeçmeyin.” dedi. 

   Esprili bir şekilde öğrencilerin sorularını yanıtlayan CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce’ye etkinlik sonunda KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım tarafından plaket takdim edildi.