Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası tarafından düzenlenen iftar programı Karaman ve Ermenek’li Meslek Mensupları ve ailelerini bir araya getirdi. 

Park Restaurant’ta düzenlenen geleneksel iftar programında konuşan Karaman SMMM Odası Sekreteri Umut Aydın, Ramazan ayının sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma gibi duyguların doruğa ulaştığı bir ay olduğunu,maalesef Ramazan ayında bile Ülkemizde devam eden terör olayları ile Müslüman halkın yaşadığı coğrafyalardaki  zulümlerin arttığını,meslek mensuplarından geçen yıl olduğu gibi bu yılda yardımlarına devam etmelerini istedi.
Karaman SMMM Odasının Ermenek’te 10 yıl aradan sonra düzenlediği ve yoğun katılımlı iftar yemeği olduğuna dikkat çeken Aydın, artık geleneksel hale getireceklerini bunun ile beraber son zamanlarda en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin birlik ve beraberlik olduğunu belirti ve katılımdan dolayı tüm Meslektaşlara,ailelerine ve misafirlere teşekkür etti.
Konuşmasında Muhasebe ve Denetim mesleğinin, Yeni Türk Ticaret Kanunu meslek camiamızı ilgilendiren önemli sonuçlar ortaya çıkardığına değinen Aydın, denetimle ilgili olarak, geçiş sürecinde, SMMM’lerin haklarının kısıtlanması gibi meslek camiasında ayrımcılık yaratan ve T.C. Anayasası’nın eşitlik ilkesine de aykırı olan bu durumun düzeltilerek, büyük bir yanlıştan geri dönülmesini sağladığını belirtti. Aydın “ Ülke genelinde tüm SMMM odalarının gösterdiği birlik ve beraberlik ile yoğun gayret sonucu, bağımsız denetçilerde yetkilendirme, meslek mensubu olanlar arasından Kamu Gözetimi Kurumu tarafından yapılacaktır.” diye konuştu.
Oda Başkanı Ali Ankaralı, “Odamızın tertip ettiği İftar yemeğimize yöre muhasebecilerin tamamının katılımından ve Karamandan gelerek bizleri yalnız bırakmayan meslektaşlarımız ile bu güzel ortamın oluşmasında emeği geçen Oda Yönetim Kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederim. On bir ayın Sultanı Ramazan ayında birlik beraberliğimizi sağlayan,dargınları barıştıran bu güzel günler hepimizi mutlu etmektedir.Şimdiden Ramazan bayramınızı tebrik ederim.”dedi.
Ayrıca Ermenek SMMMO Temsilcisi Soner ŞAHİN ” Karaman coğrafi şartlardan dolayı uzak olduğundan Karamanda katılamadığımız iftar programından dolayı içimizde burukluk vardı, fakat oda yöneticilerimiz bizleri unutmayarak uzun yıllar aradan sonra burada bizleri bu güzel İftar programında buluşturduklarından dolayı kendilerine çok teşekkür ederim” diye konuştu.