Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından geleneksel hale getirilen iftar programına meslek mensupları yoğun ilgi gösterdi.
Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası tarafından düzenlenen iftar programı meslek mensuplarını bir araya getirdi. 
Karadağlı Restaurant’ ta düzenlenen geleneksel iftar programına Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan ve Yönetim Kurulu Üyeleri , SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Müdür Yardımcıları, Karaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay, Çalışma ve İşkur Müdürü Kenan Ateş, Karaman SMMMO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meslek Mensupları aileleriyle katıldı. 
İftar programında konuşan Karaman SMMM Odası Sekreteri Umut Aydın, Ramazan ayının sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma gibi duyguların doruğa ulaştığı bir ay olduğunu , maalesef Ramazan ayında bile Ülkemizde devam eden terör olayları ile Arakan ve Suriye gibi Müslüman halkın yaşadığı coğrafyalarda her yıl yenisinin eklendiği  zulümleri  şiddetle lanetlediğini ve meslek mensuplarından geçen yıl Somali’ye yapılan yardımların bu yılda Arakan Müslümanları için yapılmasını istedi.
Karaman SMMM Odasının yaptığı en yoğun katılımlı iftar yemeği olduğuna dikkat çeken Aydın, son zamanlarda en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin birlik ve beraberlik olduğunu belirtti ve katılımdan dolayı tüm Meslektaşlara ve misafirlere teşekkür etti.
Aydın, konuşmasında Muhasebe ve denetim mesleğinin, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve sonrasında 660 sayılı Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ile meslek camiamızı ilgilendiren önemli sonuçlar ortaya çıkardığına değinen Aydın, denetimle ilgili olarak, geçiş sürecinde, SMMM’ lerin haklarının kısıtlanması gibi meslek camiasında ayrımcılık yaratan ve T.C. Anayasası’nın eşitlik ilkesine de aykırı olan bu durumun düzeltilmesinin, büyük bir yanlıştan geri dönülmesini sağladığını belirtti. Aydın “Meslek mensuplarının sorumluluklarının ve iş yükünün giderek çoğaldığını belirten Aydın, Türmob’a bağlı SMMM odalarının ve 84.000 meslek mensubunun mesleki birlik ve beraberliğinin bağımsız denetim yetkisiyle ilgili düzenlemede açıkça görüldüğünü söyledi. Aydın, Gösterdiğimiz kenetlenme ve yoğun gayret sonucu, bağımsız denetçilerde yetkilendirme, meslek mensubu olanlar arasından Kamu Gözetimi Kurumu tarafından yapılacaktır.” diye konuştu.
Aydın, ayrıca Kamu Gözetim ve Denetim Kurumu Başkanı hemşerimiz Seyit Ahmet Baş ile Karaman SMMMO adına yaptığımız görüşmede Türmob Genel Başkanı Nail Sanlı’ nın da isteği üzere görüşmede Denetçilik unvanı için 15 yıl kıdem şartının çok olduğunu hatta meslekte en donanımlı üyelerin sınavlar ile belgesini alan genç Mali Müşavirler olduğunu, açıklanan eğitimler için belirlenen ücretin yüksek olduğunu ve düşürüleceği müjdesi ile Konya’nın da eğitim verilecek iller arasında olması talebi tarafımızdan iletilmiştir. 
Oda Başkanı Ali Ankaralı, “Odamızın tertip ettiği İftar yemeğimize yoğun katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ederim.Onbir ayın Sultanı Ramazan ayında birlik beraberliğimizi sağlayan,dargınları barıştıran bu güzel günler hepimizi mutlu etmektedir.Şimdiden Ramazan bayramınızı tebrik ederim.”
İftar programına katılan SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz’a tayini nedeniyle, Oda Başkanı Ali Ankaralı tarafından Karaman’da bulunduğu süre zarfında özverili çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.