Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Şube Başkanı  Yahya Soytürk Yönetim kurulu adına,Hükümete ve Karaman Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan’a muhtarların özlük haklarının Torba Kanun Teklifi'ne dahil edilmesi ve ödeneklerin artırılmasından dolayı teşekkür etti.
 
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Şube  Başkanı Yahya SOYTÜRK, muhtarların ödeneklerinin yükseltilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek tüm muhtarlar adına Hükümete ve  konuyu gündeme getiren ilgi alaka gösteren ve her daim muhtarların sorunları ile yakından ilgilenen Karaman Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan’a Teşekkür ederim dedi.

 
Soytürk yaptığı açıklamada, TBMM'deki yapılan yeni düzenleme ile birlikte Türkiye genelindeki yaklaşık 53 bin muhtar ödeneğinin, 420 TL den  875 TL ye yükseleceğini ifade etti.
 
Soytürk: "Daha önce muhtarlarımız aldıkları ödenek  ile bağkur primlerini dahi ödeyemiyordu. Son yapılan zam ise tüm muhtarların yüzünü güldürdü. Bana göre verilen ödenek yeterli. Bu nedenle hükümete ve Milletvekilimiz Lütfi Elvan’a teşekkür ediyoruz" dedi.