Protokol yapılmadı, kürsü dışında bir yerde Türk Ocağı Bayrakları asılmadı. Programa ilgi yoğundu. Salon almadığı için taburelere oturmak zorunda kalındı…

Şubenin hazırladığı belgesel izlendi. Belgeselde 93 Harbi(Osmanlı-Rus Savaşı), Trablusgarp, Balkan Harbi, Sarıkamış, 1. Dünya Savaşı-Çanakkale ve o dönemde kurulan Türk Ocaklarının kuruluş süreci ile ilgili Tarihçi Necati BATUR, Araştırmacı-Öğretmen Osman ÜLKÜMEN, Türk Ocağı Karaman Şube Başkanı Yunus TURAN tarafından bilgiler verildi.

KMÜ Edebiyat Fakültesi Öğr. Gör. Atilla ZORLU tarafından kısa bir Çanakkale konuşması ardından Tugba ALASIRT tarafından “Çanakkale Şehitlerine” şiiri okundu.

Karamanlı Şair İbrahim ŞAŞMA’nın “Çanakkale” şiiri kendisi tarafından okundu.

Sonra Programın üçüncü bölümünde müzik, görüntü eşliğinde “Çanakkale hikâyeleri” okundu…

Yahya Çavuş ve Müfrezesi - Atilla Zorlu

Nene Hatun - Mustafa Danış

Cihadiye Yüzükleri - Esra Şen

57. Alay - Mehmet Alagöz

Şemse Nene -  Songül Doğan

Bir Mecidin Hesabı  - Ali Avcı

Kolunu Kaybeden Gazi - Hüsnü Dikyol – Kızı Elif Dikyol

Son Nefeste Kardeşini Düşünenler - Fatih Aslıkara

Ne İçin Savaştılar  - Hamdi Sezer

Boyabatlı Ömeroğlu Mustafa - Serdar Akalın

Git Oğul - Muhammet Erkal

Program; programı hazırlayanların “Çanakkale Ruhu Ölmedi”  ifadeleri ile son buldu.

Türk Ocakları Karaman Şube Başkanı yaptığı açıklamada;

“Çanakkale ruhunu taşıyanların programa yoğun ilgi göstereceklerini biliyorduk. Bu ruhu taşıyan bundan daha fazlası da var. Biz bu programda özellikle protokol yapmak istemedik. Çünkü Çanakkale’de ölen çiftçi Mehmet amcadan, aydın okumuş öğretmenler, doktorlar… körpe fidanlar canlarını feda ettiler. Ölümün protokolü olmaz. Şehitliğin protokolü olmaz.

Ocak bayrakları ile salonu süslemek istemedik. Çünkü bu program herkesin programıdır. Değişik siyasi görüşten, yaşlısından gencine herkesin programıdır. Biz sadece dillendirdik. Bu nedenle Türk bayrağı dışında bir bayrak asmadık.

Programa katılamayan protokolün değerli üyelerine, Sayın Valimize, gerekli güvenlik tedbirlerini alan Sayın Emniyet Müdürümüze ve çelenk gönderme nezaketinde bulunan Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.

Türk Ocakları Kamu Yararına çalışan bir dernektir. Hiçbir siyasi kurum ve kuruluşla bağı bulunmamaktadır. Simgesi Türkün binlerce yıldır simgesi olan bozkurttur.

Bazı sitelerin böyle herkese ait olan bir programı ısrarla haber yapmamasına da bir anlam veremiyorum. Savaşta önde gidenler vardır, arkada kalanlar vardır, kaçanlar vardır. Türk Ocaklılar ve Türk Milliyetçileri düşmana karşı ön saflarda yerlerini belirlemişlerdir. Arkada kalan da korkan da, kaçan da elbette olacaktır. Herkes kendi safını belirler. Çünkü tarih doğru ile yanlışın, iyi ile kötünün mücadeleleri ile doludur.

Bizler hiçbir menfaat beklemeksizin, Ocağımızın 1912’de kuruluşuna vesile olan sonra Çanakkale’de şehit olan o 190 Askeri Tıbbiyeli gencin taşıdığı ruhu taşımaya, cepheden cepheye koşan “Asımın Nesli” olmak için mücadelemize devam edeceğiz.

Gece gündüz demeden programın hazırlanmasında emeği geçen yukarıda isimleri yazılı tüm dostlarıma özellikle Tahsin Karataş, Ufuk Serdar Akalın, Songül Doğan ve Mustafa Danış’a, programa katılarak Çanakkale ruhunu taşıdıklarını ifade eden tüm katılımcılara, katılamayıp çiçek gönderen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum…”