Daha önce Karaman gençlik ve spor il müdürlüğü  yapan Ömer Ersöz’ün Karaman’a çok hizmetlerinin olduğunu belirten Mustafa Bayır, “ Görev yaptığınız süre içerisinde çok güzel çalışmalar yaptınız, Karaman basını sizi dillerinden düşürmedi, hemen her hafta bir hizmetin haberini vatandaşlarımız gazetelerinden okudu. Dünya ve Türkiye birinciliklerini Karaman’lılar her gün duyar oldu. Bu sizin üstün gayretleriniz ve işinizi severek yapmanızdan kaynaklanıyor. Bana Göre bundan sonra Spor Alanında Konya çok büyük bir şans elde etti. İnanıyorum ki Konya’da da iz bırakan işler yapacaksınız. Size, Şahsım ve Karaman’lılar adına yeni görevinizde başarılar diliyorum.” Dedi. 
Mustafa Bayır’ın ziyaretinden çok memnun kaldığını belirten Konya Spor il Müdürü Ömer Ersöz, “ Sizlerin ziyareti beni fazlasıyla sevindirdi. Karaman’da sizlerinde desteğiyle inşallah güzel işler yaptık. Kurumlar arasında dostluk, birlik ve beraberlik bizlere de hizmet etme fırsatı doğurdu. Ben Bütün Karaman’lı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Her hafta bizi seven insanlar ziyaretimize geliyor ve başarılar diliyor. Ben nasıl Karaman’ı sevdiysem Karaman’lı larda beni sevmiş. Sizlerden ricamız bütün Karaman’lı hemşerilerime selam götürün. İnşallah Konya’da da elimizden geldiğince hizmet edeceğiz.” Dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır’ında büyük hizmetlerinin olduğunun altını çizen Ömer Ersöz şunları söyledi, “ Karaman mükemmel bir İl Genel Meclis Başkanına sahip. Hangi ilçenin hangi köyün bir sorunu varsa Mustafa Bayır hemen orayı ziyaret edip gereken neyse yapıyor. Bu benim iddiam değil, Buna bütün Karaman’lı hemşerilerimiz şahittir. Karaman sizin gibi İl genel meclis başkanına sahipse buda bir şanstır.” Dedi.