CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı'nın 2014-2015 Eğitim ve öğretim yılı mesajı‏;
''2014 – 2015 eğitim ve öğretim yılı 15 Eylül Pazartesi günü çalacak ilk zil ile başlayacak. Yaklaşık 16 milyon öğrencimizin ve 870 bin öğretmenimiz ders başı yapacak.

Sevgili öğrencilerimiz çok iyi bilmelidirler ki, bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz.

Değerli öğretmenlerimiz, topluma hizmet veren her meslek saygındır ve kutsaldır ancak sizler daha önemli bir meslek icra ediyorsunuz, geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi, ülkemizin geleceğini inşa ediyorsunuz. Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk,” Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” Sözleriyle bu inancını sizlere olan güvenini vurgulamıştır.

Ülkemizin geldiği nokta da eğitim ve öğretim yanlış politikalar sonucunda gençliğimizi Atatürk ilke ve inkılaplarından uzak, milli duygulardan yoksun, düşünmeyen, kendisini ifade etmeyen, tek tip bir nesil yaratmak için çaba sarf edilmektedir.                                     Öğretmenlerimiz  ise sadece bir meslek olarak gelecek kaygısı içerisinde öğretmenlik görevini yapmak zorunda bırakılmaktadırlar.Şartlar ne olursa olsun Türkiye’nin geleceği gençlerimiz Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,milli ve manevi duyguları güçlü,sorumluluk sahibi bir nesil olarak yetişip cennet vatanımızın geleceği olacaklardır.

Bu duygu ve düşünceler ile 2014–2015 eğitim ve öğretim yılında öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyoruz,''dedi.