Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleşen ödül törenine  Karaman Valisi Murat Koca ve Hanımefendi, KMÜ Rektörü Prof.Dr.Sabri Gökmen ve eşi, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Turan KARATAŞ, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Gençlik Ve Spor Müdürü Kasım Aydoğdu, İş-Kur Müdürü Kenan Ateş, Memur-Sen İl Başkanı Yunus Özdemir, yarışmaya katılan gençler ve çok sayıda davetli katıldı.


Katılımın çok fazla olması sebebiyle davetlilerin birçoğu salon dışına taştı. Sefer Ceyhan'ın Kur’an-Kerim tilaveti ile başlayan program Vakıf Başkanı Ali Bağcı’nın açılış konuşmasının ardından Yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın ‘Namazın Sırları’ adlı konuşmaları ile devam etti.


Yalsızuçanlar konuşmalarında namaz için gerekli olan abdestten abdest için gerekli olan sudan başlayarak namazın tek tek rükünlarının neyi ifade ettiğini bu rükünları nasıl anlamamız gerektiğini veciz bir şekilde anlattı. İdeal insanın, Allah’ın razı olduğu insanın ancak namazla namazın içerdiği manayı idrakle olabileceğini vurgulayan Yalsızuçanlar namazdaki secdenin insanın benliğini ortadan kaldırdığını ve o sıfır noktasına alnını koyan insanın ruhunun yükseldiğini belirtti. Başta Efendimiz olmak üzere sahabenin, alimlerin, velilerin namazı kılış ve algılayışları hakkında çarpıcı bilgiler sunan Yalsızuçanlar ilgiyle ve dikkatle dinlendi.

Yalsızuçanlar’ın konuşmalarının ardından sabırsızlıkla beklenen kura çekimine geçildi. Emekli öğretmen Karaman’ın kanaat önderlerinden Necati Yeniel Hoca’nın çektiği kuralarla ödüller sahiplerini buldu.

4 Ocak Cuma günü başlayıp 12 Şubat Salı günü sona eren sabah ve yatsı namazını 40 gün camide cemaatle tamamlayan 166 öğrenciden hepsinin ödüllendirildiği törende kurayla;

1. Olan Şaban Aydın umre ile, 2. Olan Hüseyin Kılıç dizüstü bilgisayar ile, 3. Olan sefa Taner tam cumhuriyet altını ile, 4. Olan Musa Mücahit Çatak tablet bilgisayar ile, 5. Olan Muhammet Güncan ve takip eden 20 kişi biskletle ödüllendirildi.

Ayrıca diğer bütün öğrencilere kol saati hediye edildi.

Vakıf yöneticileri hediyelerin temininde yardımlarıyla katkıda bulunan herkese müteşekkir olduklarını belirterek hayır dualarıyla onları her zaman anacaklarını belirttiler.

Program sonrası Sadık Yalsızuçanlar kitaplarını imzalanarken, yarışmada ödül alanlar hep birlikte hatıra fotoğrafı öektirdi.