Namık Kemal Zeybek Bbu akşam (08. Ocak 2013 günü) saat 19.00’da Yunus Emre Konferans Salonunda “Türk Kimliği”  konulu konferans verecektir.

2005 yılında Türk Ocakları Karaman Şubesinin açılışını yapmış, “Ata’nın Türk’ü” konulu bir konferans da vermişti.

Türk Ocakları Karaman Şubesi; “Türk'ün binlerce yıllık tarihinden bu güne, bu günden hareketle geleceğe, Türk Milletinin aydınlanması yönünde düzenlemiş olduğumuz konferansta sizleri de aramızda görmekten onur duyarız.” İfadesiyle davette bulundu.

Türk insanının, tarih boyunca taşıdığı değerlerle Türk tarihine ait yeni sırlardan bahsedeceği, Konferansa çok sayıda katılımcının olması bekleniyor.

Şube Başkanı Yunus Turan yaptığı açıklamada; “Türk Milletinin tarihini ve kendi kimliğini bilmesi önemlidir. Geçmişini bilmeyen milletler geleceğe güvenle bakamazlar. Allah’a şükürler olsun ki Türk Milleti’nin onurlu bir geçmişi var. Türk gençleri bu şuurla yetişmeli, kendi milli benliğini bilmelidir. Türk Milletinin aydınlanması yönünde düzenlediğimiz konferanslara Karaman’lının yoğun talep göstermesi bizi memnun etmektedir. Bu nedenle konferanslarımız devam edecektir.” dedi.
 

NAMIK KEMAL ZEYBEK – Biyografisi

1944 yılında Bayburt’un Kitre köyünde doğdu. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Çayeli-Rize, Pazaryeri-Bilecik, Şiran-Gümüşhane, Ilgaz-Çankırı, Tortum- Erzuru, Kahta-Adıyaman ve Keles-Bursa ilçelerinde 10 yıl Kaymakamlık yaptı. 1977 yılında Gün Sazak’ın Gümrük ve Tekel Bakanlığı döneminde, bu bakanlıkta Bakan Müşavirliği ve Müsteşarlık ve yaptı.

Hukuk Fakültesinde olduğu dönemde ilk Ülkü Ocağının kuruluşunda görev aldı. 1964'te Alparslan Türkeş ile birlikte Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne katılarak bu partiyi Milliyetçi Hareket Partisi'ne çeviren ekipte yer aldı. MHP Gençlik Kolları Başkanı oldu. 1970'li yıllarda sol görüşlü öğrenci gruplarına karşı verilen silahlı mücadelenin önemli bir fikir önderi ve örgütleyicisi olarak ön plana çıktı.

12 Eylül Darbesi öncesi Milliyetçi Hareket Partisi içinde aktif görev yapan Zeybek, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi'nde hapsedildi. "MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası"nda sanık olarak; silahlı örgüt kurma, katliam, cinayet, isyana teşebbüs ve benzeri suçlarla yargılandı, ancak beraat etti.

1983-1987 yıllarında DHA'da 4 yıl koordinatör olarak çalıştı. 1987 yılında yapılan genel seçimlerde Anavatan Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçildi. Bu partiyi oluşturan "dört eğilim"den milliyetçi-ülkücü kanadı temsil etti.

1989-1991 yılları arasında Turgut Özal Başbakanlığında yeniden kurulması için çalıştığı Kültür Bakanlığı’nın ilk Kültür Bakanı oldu.

Özal'ın Cumhurbaşkanı seçilerek siyasetten partiden uzaklaşması üzerine ANAP'tan ayrılarak DYP'ye katıldı.

1992-1994 yıllarında, Süleyman Demirel’in Başbakanlığı döneminde, Büyükelçi unvanıyla Başbakanlık Başdanışmanlığını yaptı. Türkiye ile Türk Dünyası’nın koordinasyonunu gerçekleştirdi. 1994-1995 yılları arasında aynı konuyla görevli olarak Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinde bulundu.

1995 yılında yapılan Milletvekilliği genel seçimlerinde DYP’den İstanbul Milletvekili olarak tekrar meclise girdi ve Necmettin Erbakan yönetimindeki Refahyol hükümetinde 1997 yılına kadar Devlet Bakanlığı yaptı. 28 Şubat Muhtırasından sonra DYP'den kopan milletvekilleri arasında yer aldı.

2002'de tekrar MHP'ye katıldıysa da bu partiden de ayrıldı.

18 Ekim 1993- Temmuz 2006 yılları arasında, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Zeybek, 2007 Ocak ayında BBP'ye geçti ve bu partide ilk önce Genel Başkan Başdanışmanlığı ve sonra Genel Sekreter oldu. Aynı yıl Ağustos ayında partisinden istifa etti.

2010 yılında katıldığı Demokrat Parti'nin 15 Ocak 2011 tarihinde gerçekleştirilen 10. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkan seçildi. 1 yıl görevde kaldı.

Ahmet Yesevi Vakfı, Ahmet Yesevi Üniversitesi'ne Yardım Vakfı başkanlığı görevlerini yürütmekte olan Namık Kemal Zeybek Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kitapları:

·      Bilgi Sevgi Hoşgörü,
·      Ülkü Yolu,
·      Milli Kültür Meselemiz,
·      Türk Olmak,
·      Çağı Yakalamak,
·      Ahmet Yesevi Yolu ve Hikmetler,
·      AB Seyir Defteri,
·      Bilgi Çağından Globalizme,
·      Türk’üm ve Işığa Doğru