KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.
Programda Necati Yeniel, İmam Hatip okullarının geçmişte yaşadığı sıkıntılara değinerek bu okullarda okuyan öğrencilerin resmi törenlerde, milli bayramlarda ve yarışmalarda hor görüldüğünü ve küçük düşürüldüğünü, günümüzde ise ailelerin hiçbir kaygı taşımadan çocuklarını bu okullara gönderebildiğini söyledi.

“Kendini ısıtamayan soba başkasını ısıtamaz” 

Öğrencilerin üniversitede istedikleri branşları kazanamadan İmam Hatip okullarına mecburiyetten gitmemeleri gerektiğini belirten Necati Yeniel, “Kendini ısıtamayan soba başkasını asla ısıtamaz. Başkasını ısıtması için önce kendisini ısıtması lazım. Öğrenciler öncelikle kendini yetiştirmeli ve bilinçli olarak bu okulları okumalı ve çok çalışmalıdır.” dedi. 

“İslamiyet’te emeklilik yoktur”

“Allahü Teala insanların içini bilir ve herkes için en güzel yolu çizer.” diyen Yeniel, konuşmasının devamında şunları ifade etti: “İslamî yasaklar hız kesmek için değil, tehlikelerden korunmak için vardır. İslamiyet’te mübah çizgi çok geniştir ve haram saha çok dardır. Yasakların karşılığının fazlasıyla mükafatı vardır. Kişiler helal lokma kazanmaya, namaz kılmaya özen göstermelidir. Çünkü namaz, kızgın güneş altında çölde rastlanan koyu ağaç gölgesidir. Namaz, ilkbahar yağmurunda tatlı bir meltem gibidir. Helal para kazanan ve namaz kılan insanlar ahirette de bu dünyada da mükâfatını fazlasıyla alır.” 

Yeniel, “Huzur İslam’dadır. İslamiyet’te emeklilik yoktur. Bizi emekliliğe sadece musalla taşı ayırır. Biz yüklendiğimiz misyonun altında gece gündüz çalışmaktan şeref duyuyoruz.” şeklinde konuşmasını tamamladı. Yeniel’in kendisine yöneltilen soruları cevaplamasıyla etkinlik sona erdi.