Karaman’da yapılan çalışmaların Karaman’a ve vatandaşlara ne vereceği hakkında açıklama yapan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Şehrimizin gelecekteki 2023 vizyonundaki hak etmiş olduğu noktaya doğru gidebilmek için, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Ben şuna inanıyorum; bir şehir insanla yaşar. Eger Nüfus varsa; ekonomik gelişme, sosyal gelişme, kültürel gelişme de beraberinde gelir. Küçük sanayi ve büyük sanayi de bununla bağlantılıdır. Karamanımıza hummalı bir çalışma var. Sanki Karaman önümüzdeki yıllar içerisinde 600 bin -700 bin nüfuslu merkez haline gelecekmiş gibi bir çalışma var ortada. Böyle bir merkez içerisinde ulaşılabilirliği kolaylaştıracak; havalimanı, hızlı tren, gibi önemli unsurlar yer alacak. Yapılan çalışmalarla Karaman’ı turizmin canlı olduğu noktalara yani; Alanya’ya, Nevşehir’e yakınlaştırıyor ve bu bölgelerle bağlantı kuruyoruz. Karaman’ın merkezi bir nokta haline gelmesiyle nüfusumuzda 200 bin – 250 bin kadar artış yaşanmış olacak” dedi.

“VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”

Karaman’da yaşanan ekonomik, sosyal ve benzeri sorunların için çözümlerin gerçekleşeceğini dile getiren Başkan Çalışkan, “Ben şunu söyleyeyim; Sayın Ulaştırma Bakanımız, Sayın Milletvekilimiz ve bütün sivil toplum örgütlerimiz her zaman iç içeler. Yurtlardan tutun her türlü hizmet alanında, saha içerinde her zaman vatandaşımızın yanındayız. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Şuna inanıyoruz; biz şehir olarak birbirimize kenetlendiğimiz zaman ve birlikte hareket ettiğimiz zaman çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok” şeklide konuştu.

“KARAMAN ÇOK FARKLI BİR NOKTAYA GELECEK”

Karaman’ın 3-4 yıl içerisinde Türkiye'de bulunduğu konumdan çok farklı bir noktaya geleceğinin altını çizen Başkan Çalışkan,  “Karaman’da yapılan çalışmalarda herkesin emeği var. Herkesin alın teri var. Herkesin düşüncesi ve fikri var. Biz birliğimizi, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu pekiştirerek inandığımız yolda yürümeye hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Karaman’ı yine Karamanlı vatandaşlarımızla birlikte çok güzel noktalara getireceğiz. Böyle bir inancın hem biz de hem de vatandaşlarımızda yer etmiş olması gücümüze daha da güç katıyor” ifadelerini kullandı.

“BU PARKIN ÖRNEĞİ KONYA’DA YOK”

“İnşallah hep birlikte yeni açılışlar yapacağız, yeni temel atmalar yapacağız” diyen Başkan Çalışkan, “Bunların hepsini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Biraz önce de dediğim gibi önümüzdeki günlerde Piri Reis Vadisinin temel atması yapılacak. Hemen arkasından otogarın önündeki mezbelelik yer, aynı Ereğli girişindeki gibi çok farklı bir konuma gelecek. Önümüzdeki Mart ayı içerisinde Dağ Otelinin olduğu yerde çok farklı bir konsept içerisinde Türk Dünyası Kültür Parkı diye adlandırdığımız parkın çalışmalarına başlayacağız. Bu parkın örneği Konya’da da yok” diye belirtti.