Karaman’da seçimlere hazırlanan Ticaret ve Sanayi Odasında 3 aday’dan sonra KTSO Başkanlığına Mustafa Toktay’da aday oldu. Polisevinde meslek komitesi seçmen üyeleri ile toplantıda mesajlar veren Toktay, “Çok güçlü kadromuzla odamızı hep Karaman çıkarları için ön planda tuttuk. Birlikte bereket içinde ve ayrılıkta azap vardır diyerek Karaman sorunlarına hep sahip çıktık.”dedi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve KTSO Başkan adayı Mustafa Toktay Karaman Polisevinde düzenlediği basın toplantısında; “Elbette iyi yaptığımız şeyler de olmuştur, kötü yaptığımız şeylerde. Ama biz yürekten inanarak yanlış yapmadan faaliyetlerimizi sürdürdük.

Bulunduğumuz mevki ve makamı ne şahsım ne de yönetim kurulu ne de meclis üyelerim adına hiç bir zaman olumsuz kullanmadık. Kendi çıkarlarımız için kullanmadık. Karaman çıkarlarını ön planda tutarak çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları yaparken de birlikte bereket içinde ve ayrılıkta azap vardır diyerek, iktidar partisi muhalefet partileri sivil toplum kuruluşları ilimizin bürokrasisi ile barışçıl bir birlikte Karaman sorunlarına sahip çıkacak şekilde çalışmalar yürüttük.

Çalışmalar sırasında sayın Milletvekillerimizde her sorunu yakından ilgilendiler ve sahip çıktılar. Tabi ki birliktelikte odamız ve odamız üyeleri kazançlı çıktı. Ve bundan sonra da bu birlikteliği daha güçlü devam ettireceğimize inancımız tamdır. Üyelerimizin bize verdiği güven, yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın teminatı oldu.”dedi.

“ 4 Yılda Ne Yaptık? ”

KTSO Başkanı ve Başkan adayı Mustafa Toktay, 45. Yıllık hizmetlerinde de örnekler verdi. Toktay; “Kısaca 4.5 yıl boyunca, yaptıklarımıza gelince, K Yetki belgesi, Akreditasyon A sınıfı Oda, Otel Hizmet binası, Eğitim ve diğer yardımlar, Turizm ve Tanıtma Mevka Projeleri, Karaman’ın Turizm Master Planı, KOSGEB destekli girişim projeleri, UMEM Beceri 10 kapsamında yapılan çalışmalar, KTSO, İşkur Milli Eğitim  ve Karaman Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile 1203 kişi istihdam edildi.

Karaman bölgesinde rekabetçiliğin artırılması projeleri, İş Geliştirme Merkezi Kurulması projesi, Ağaç ve orman ürünleri sektöründe paneller, çeşitli kurumlarla iyi diyalolar, kadın ve genç girişimcilerin oluşturulması gibi başlıkları özetleyebiliriz.”dedi.

Oda bütçesi ve kiradaki işyerleri hakkında bilgiler de veren Toktay; “Ayrıca, Mut’un Karaman’a bağlanabilmesi içinde çalışmalarımız devam ediyor. TOBB Genel Kurulunda ilimizin standı da ilgi gördü. Yatırımlar ve istihdamın teşviki yasının 3 yıl daha uzatılacağı bilgi tarafımıza ulaştı. Türk Dünyası ile güçlü ve kültürel ekonomik bağlar geliştirmek amacıyla KTSO olarak başlattığımız Türkçe Konuşan İş Adamları” ile işbirliği çalışmalarını yürüttük. Yeni yatırımcıların Karaman’a çekilmesi için kurulacak Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarını destekledik. Bu alanda işletme müdürlüğü de kurulacak. TOBB Yatılı Fen Lisesini Karaman’a kazandırdık. Sahte çek sıkıntılarının önüne geçilmesi için çalışmalar başlattık. K-Belgesi sahibi üyelerin yeni araç alımlarında belge almak üzere bulundukları ile gelirken ceza yemeleri üzerinde yaptığımız çalışmayla yönetmelik değişikliği yapıldı. Organize Hayvancılık Bölgesinin kurulumunda müteşebbis heyette yer aldık. Üye görüşlerine önem verdiğimiz için kahvaltılı geniş toplantılar yaptık. Üye ziyaretlerini eksik etmedik. Web sitemizi sürekli güncel tutuk.”dedi.

" Yenilikler "

Üyelerimize daha hızlı hizmet vermek için Ticaret Sicil Servisinde e-posta ile randevu sistemi getirdik. Üyelerimize daha iyi hizmet vermek için ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldık ve gereklerini yerine getiriyoruz. Adana Ulaştırma Müdürlüğü'nden alınan "K Belgelerini" odamız bünyesine getirdik. Oda akreditasyon çalışmaları kapsamında Dış Ticaret Birimi oluşturduk. Üyelerimizin bilgi güncellemelerini rutin haline getirdik. Üyelerimize internet sitemizle duyurularımızı ulaştırdığımız gibi e-posta yolu ile de günlük bilgi akışı sağladık. Kadın üyelerimizden Kadın girişimciler Kurulu oluşturduk. Genç üyelerimizden Genç Girişimciler Kurulu oluşturduk. Kosgeb Destekli Girişimcilik Eğitimi düzenledik ve bu kursa katılanlardan 3 kişi işyeri açtı. Türkçe Konuşan İş Adamları Heyetini Karaman'a getirdik ve üyelerimizle ikili görüşme imkanı sağladık. Üyelerimizi işyerlerinde rutin olarak ziyaretler gerçekleştirdik. Üye aidat afları sebebiyle kredi kartıyla taksitli ödeme imkanı getirdik. Üye aidatlarında %70 'lik tahsilat oranına ulaştık. Kaliteli hizmet için; personel kadrosunu yeniledik ve fakülte mezunu yabancı dil bilen elemanlar aldık.”dedi.

“Projelerimizden Örnekler”

Hz. Mevlana’dan Yunus Emre’ye Evrensel Sevgi ve Kültür Kardeşliği konulu proje hazırlandı. Mevlana Kalkınma Ajansı doğrudan Faaliyet Desteği çerçevesinde kabul edilen projemiz “Karaman Bölgesi Rekabetçiliği Artırılması ” projesi imzalandı. Konya Sanayi Odası ile ortaklaşa ETCF II AB- Türk Oda Platformuna ilimizin tanıtımı içeren bir proje sunuldu.Türk Kadınlar Birliği Karaman Şubesi’nin AB için hazırlamış olduğu ENABLE “ Engellilerin İstihdamı ” LDV Projesine ortak olundu.

Türkiye Milletlerarası Ticaret Odası’nın 03-10-2012 tarih 43 sayılı “2012 Dünya Odalar Yarışması” hakkındaki yazısı üzerine Mevlana Kalkınma Ajansı desteği ile hazırlanmış ve tamamlanmış olan “ Hz. Mevlana’dan Yunus Emre’ye Evrensel Sevgi ve Kültürlerin Kardeşliği ” konulu projemiz bir dosya halinde yarışmaya gönderildi.

T.C.Karaman Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 05-10-2012 tarihli ve 6471 sayılı “ Güdümlü Proje Önerileri “ hakkındaki yazısına istinaden Mevlana Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje önerisi olarak; ilimizin sanayisinin gelişmişliği ve ihracatımızın bir çok il arasında yüksek sıralarda yer alması, Türkiye ilk 500 sanayiciler arasında üç firmamızın yer alması, yine Karaman Valiliği ve Karaman Belediye’since düzenlenen Türk Dil Bayramı etkinlikleri gibi ulusal ve uluslar arası etkinliklere ev sahipliği yapan Karaman’ın büyük bir Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’na ihtiyacı vardır. Bölgemizin Turizm açısından da ekonomik kalkınmışlığına etki edecek bu “ Kongre Merkezi ”nin Güdümlü Proje Örneği olarak sunulmasına karar verildi. 

Yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Toktay, toplantıya katılan üyelerine de ve gazetecilere de teşekkür ederek Polisevi önünde günün anısına toplu bir fotoğraf çekildi.