Şubeden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;''Türk Eğitim-Sen Karaman Şubemizin tertiplemiş olduğu ve artık geleneksel hale gelen 24 Kasım Eğitim Çalışanları Geleneksel Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Gecesi 24 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 18.00’de Öğretmenevi Otağ Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilmiştir. 
Geceye Karaman İl Milli Eğitim Müdürü sayın Bekir Aksoy, müdür yardımcıları, şube müdürleri ile KMÜ Rektörü sayın Prof. Dr. Sabri Gökmen de iştirak ettiler. 

Üyelerimizin aileleri ile birlikte ilgi gösterdiği gecede program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Türk Eğitim-Sen teşkilatını tanıtan slayt gösterisinin ardından sırasıyla Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Mine Tıraş, Şube Başkanımız Mehmet Serin ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Bekir Aksoy da birer konuşma yaptılar.

Çeşitli slayt gösterilerinin ardından emekli öğretmenlerimize plaket töreni de gecede gerçekleştirildi. Şube yönetim kurulu üyemiz Aşır ARI’nın kızı Fatma Gizem Arı’nın okuduğu ’’BAYRAK’’ şiiri dinleyicilerden büyük ilgi gördü. Gece canlı müzik eşliğinde yemek ikramının ardından sona erdi.

Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Mehmet Serin ise''Bizleri bu müstesna gecede yalnız bırakmayan bütün üyelerimiz ve ailelerine teşekkür eder, sağlık, başarı ve mutluluklar dileriz'' ,''dendi.