Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan Yeşil Elma programının sevilen sunucusu ve aşçısı Oktay Usta (Oktay Aymelek) Karaman'da hayranları ile buluştu. Beklenen Bahar Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Hanımlar Derneği’nin (BAHARDER) davetlisi olarak Karaman’a gelen Oktay Usta, Demosan Otel’de düzenlenen sarma, karnıyarık ve baklava dalındaki yarışmaya konuk olarak katıldı.

Program Karaman İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sevgül Tanhan’ın konuşması ile başladı. Tanhan, BAHARDER’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle hazırladığı programın katılım ve içeriği yönüyle anlamlı olduğuna dikkatleri çekerek Karaman’da derneğin bayanlara yönelik güzel etkinliklere imza attığını belirtti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle hazırlanan slaytın sunumundan sonra Oktay Usta sahneye geldi. Yarışma esnasında sunuculuk da yapan Oktay Usta, yaptığı portakal kabuğundan gül, salatalıktan lale, limondan fare, pırasadan palmiye yapma gibi mini yarışmalarla da bayanları hem yarıştırdı hem de eğlendirdi. Programın yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Oktay Usta, Karaman’ın yöresel yemeklerini de çok beğendiğini belirtti.
Yaklaşık bin Karamanlı hanımın katıldığı programda derneğin değişik faaliyetlerine maddi-manevi katkıda bulunan üyelerine plaket ve teşekkür belgesi verildi. Programda ayrıca Oktay usta için özel olarak üretilen 10 tane mutfak önlüğü açık artırma usulüyle satışa sunuldu. Duru Bulgur, Özel Selçuklu Hastanesi ve Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu’nun katkıları ile düzenlenen programda satılan önlüklerden elde edilen gelir ile satılan biletlerin gelirlerinin öğrenciler adına kullanılacağı belirtildi. Program sarma, karnıyarık ve baklava dalında yapılan yarışmalarda başarılı olanlara ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. Sarma dalında Hacer Göklü birinci, Gülcan Karagöz ikinci, Karnıyarık dalında Latife Tosun birinci, Fadime Büyükkaragöz ikinci ve Baklava dalında Muciye Erdem birinci, Zeynep Ataş ikinci oldu.
İstanbul’dan misafirlerin de yer aldığı program sonrası bir açıklama yapan Gevher Hatun İlköğretim Okulu Müdürü Tanju Yıldırım, okul olarak BAHARDER’in değişik etkinliklerine katkıda bulunduklarını belirterek Oktay Usta gibi bir değerin Karaman’da güzel bir program yaptığını ve elde edilen gelirin öğrenciler adına kullanılacak olmasının önemli olduğunu söyledi.