Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bir otelde gerçekleşen toplantıya Ankara, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kayseri, Yozgat, Çankırı, Kırşehir, Karaman Baro Başkanları katıldı. Orta Anadolu barolarının birlikte hareket etmeleri noktasında görüşlerin paylaşıldığı toplantıyı Ankara Barosu organize etti.

Avukatlık sorunlarının da görüşüldüğü toplantıda konuşan Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, '' Dünyada ve ülkemizdeki gelişmeler insanların ihtiyaçlarında değişimler meydana getirdi. İhtiyaçların karşılanması amacıyla birçok meslek grubu kendi STK'ları ile birlikte yeni iş alanları oluşturmaya ve meslektaşlarının iş alanlarını geliştirmeye gayret gösterdiler.

 Ancak son zamanlarda ülkemizde avukatlığa olan ilgi ve hukuk fakültelerinin çoğalması ile birlikte iş alanlarındaki darlık meslektaşlarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bu olumsuz koşullar altında meslektaşlarımız ezilmeye ve meslek onur ve itibarını koruyamaz hale geldiler.

 Meslektaşlarımıza yeni iş imkânlarının sağlanması amacıyla TBMM de lobi faaliyetleri yapılmalıdır. Bugün TBMM de 100’e yakın hukukçu vekil bulunmaktadır, bu hukukçu vekillerle irtibata geçilerek avukatların iş alanlarının genişletilmesi amacıyla yasa çalışmalarına katılım gösterilmelidir.

Bu ve buna benzer çalımaların hayata geçirilmesi ile meslektaşlar  yeni iş alanlarına kavuşacak, daha güçlü ve dokunulur olmaktan kurtulacaktır. Ayrıca Avukatlık mesleğini icra eden tüm meslektaşlar benim gözümde eşit derecede saygınlığa sahiptir. Bu bağlamda stajyer avukatlar unutulmamalıdır.'' dedi.

Öğleden önce başlayan toplantı akşam saatlerinde son buldu.