Karaman 85. Yıl Milli Egemenlik İlkokulu, geleneksel hale getirdiği “Okul Dayanışma ve Pilavı” etkinliğini yine düzenledi.

Büyük bir şölen havasında düzenlenen “Okul Dayanışma Pilav” gününe öğrenci velileri de katılarak büyük bir ilgi gösterdi.
Karaman Vali Yardımcısı V.Muharrem Balcı’nın da katıldığı etkinlik,  okul bahçesinde düzenlendi.

Programa Balcı’nın yanı sıra, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Selmani Karaçam, Hasan Hüseyin Oduncu, Şube Müdürleri Ömer Kılınç, Abdülkadir Budak, Yavuz Selimoğlu, Abdurrahman Kurt ve Kazımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürü Öztürk Bilgin katıldı. Etkinlikte, çocuklar gönüllerince eğlendi, velileri ve öğretmenleri ile okul idarecilerini de güzel bir etkinlik sundu.
Dayanışma gününde konuşan Okul Müdürü Muharrem Kerbalı;
“Bu şenliğimiz ile amacımız, okul ile aile ve çevre arasındaki işbirliğini de bir anlamda pekiştirmek olmuştur. Emeği geçen herkese ve katılan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
Açılış konuşmasının ardından öğrenciler sundukları renkli gösterileri ile Pilav günü etkinliğine renk kattı. Atık malzemelerden yapılan kıyafetler giyilerek Katı Atık adı altında sunulan miniklerin defilesi de büyük beğeni topladı. Daha sonra Okulun müzik öğretmenleri Mesut Murat, Özgür Havutçu ve Hilmi Uslu’dan oluşan müzik ekibi muhteşem türküleri ile izleyicileri mest etti.
Müzik dinletisinin ardından Vali Yardımcısı Balcı tarafından başarılı öğrenciler ödüllendirildi. Şölen havasında etkinliğe katılan Balcı, daha sonra Okul idaresi ile birlikte incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.