Karaman Belediye Başkan’ı Ertuğrul Çalışkan’ın Ramazan Ayı Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Çalışkan mesajında; Ramazan ayının toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin anımsandığı, bereketin arttığı, iyilik, güzellik ve yardımlaşmanın yoğun olarak yaşandığı bir ay olduğuna dikkat çekti.

Bu Ramazan ayında da çeşitli etkinliklerle halkımızın yanında olacaklarını ifade eden Çalışkan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bu Ramazan Ayı’nda da mahalle iftarları ve Ramazan programları ile vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Her iki güne bir farklı mahallede iftar sofrası, Karaman Kalesi’nde de Ramazan etkinlerimizi düzenleyeceğiz. Ben bu programlara tüm halkımızı davet ediyorum.
Ramazan ayında dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamıza önem vererek hayırlı ve bereketli bir Ramazan geçirmeyi temenni ediyorum. Hemşehrilerimin ve İslam Âlemi’nin mübarek Ramazan ayını kutluyor, tüm insanlığa mutluluk, barış, kardeşlik ve esenlikler getirmesini diliyorum”,dedi.

..............

Ak Parti  İl Başkanı Kerim Dereli Ramazan-ı Şerif Mesajı;
Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan, 'Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş' olarak müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.
Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. 11 ayın sultanı Ramazan ayı o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür.
Bolluğun, bereketin eksik olmadığı, birliğin ve hoşgörünün arttığı bir Ramazan ayını daha birlikte yaşamanın mutluluğunu tüm Karaman halkıyla paylaşıyorum. Rabbimizin tüm dualarımızı kabul ettiği bir Ramazan ayı diliyorum"dedi.

..............


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca'nı Ramazan-ı Şerif Mesajı 

“Ramazan, fazileti ve kutsiliği ile İslam âleminin en anlamlı Ay’ıdır. Yüce yaradan Bakara Suresi 185. ayetinde “Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kuran’ın indiği aydır” buyuruyor.
Oruç, ibadet ve sabır ayı olan Ramazan ayı Müslümanlar için bir kaynaşma, ortak paylaşım, birliktelik ve hoşgörüyü ifade eder. İdrak edeceğimiz Ramazan ayı müminler için bireyselliği ortadan kaldıran ve aç insanların halinden anlamayı öğreten faziletli bir aydır. Bu anlayışla  ihtiyaç sahibi herkese hassasiyetle yardım yapılmalı ve sofraları paylaşılmalıdır.
Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği bu mukaddes ayda, İslam coğrafyasında da yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, aynı zaman da Ramazan’da oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak ülkemizde birlik ve beraberliğe çevirilmesine vesile olmasını Cenabı Allahtan diliyorum.
Başta Karaman halkı olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam âleminin Ramazan-ı Şerifini kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim” 

..............

CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul'un Ramazan Ayı Mesajı;
''Vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının bin aydan daha hayırlı olan ve 'Hoş Geldin' diye karşılayacağı, bayram ederek uğurlayacağı Ramazan ayı sadece bir oruç ayı, sadece bir nefis terbiyesi ayı değildir.
Bu ay, kötülüklerden uzaklaştığımız, kul hakkını yemekten kaçınma, ötekileştirmeden kucaklaşma, yardımlaşma, dayanışma, birlik, dirlik, yetim hakkına el uzatmama, hoşgörü, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz ve kucaklaşarak bayram ettiğimiz bir aydır.

Belki de hayatın telaşından hatırlayamadığımız, aslında çok yakınımızda olan biteni hatırlatıverir bizlere. Ülkemizin ve dünyanın türlü sıkıntılar, bunalımlar içerisinde olduğu bu günlerde, herkes dünden daha çok adalet, özgürlük, hürriyet, insan hakları, eşitlik istemekte adil bir yaşamdan kendi payına düşeni arzu etmektedir. Yeni ve adil bir dünya ise kardeşlik içerisinde olan bir milletten geçer. İşte bu birlikteliği sağlamak için Ramazan büyük bir anahtardır. Bizler mazlum ve mağdur coğrafyalarda yaşanan sıkıntıları birebir içinde hisseden ve bu yüzden bayramını buruk karşılayan necip bir milletiz.

Huzur ve barışın aranır olduğu, emperyal çıkarlar uğruna haritaların ve yönetimlerin değiştirilmeye çalışıldığı bölgemizde mübarek Ramazan ayının gelişinin yurtta ve dünyada barışın sağlanması için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesini, herkesin aş ve iş sahibi olmasına, anaların artık ağlamadığı bir ortam sağlanmasına, insan hak ve özgürlükleri önündeki tüm engellerin kaldırılarak insanca ve hakça bir düzende yaşanmasına vesile olmasını diliyor, vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının mübarek Ramazan ayını kutluyorum. Saygılarımla,''dedi.

..............

Sağlık-Sen Şube Başkanı İdris Güneş'in Ramazan Ayı Mesajı

"Kardeşliğin kuvvet kazanmasına, Müslümanların birbirini hatırlamasına, yardımlaşmasına, aralarındaki sevginin, saygının, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan, manevi güzelliklerin doruklara çıktığı bir Ramazan ayına daha kavuşmuş bulunuyoruz. Rahmet, bereket, af, mağfiret, diriliş, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Yardımlaşma, paylaşma, kaynaşma ve gerçekten kardeş olma ayı olan Ramazan-ı Şerif 'in İslam âlemine huzur ve adalete vesile olmasını diliyoruz. Ramazan ayının milletimizin birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine, tüm insanlık için, bereket, barış, huzur ve manevi kazançlara vesile olmasını temenni eder, tüm İslam Aleminin Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyoruz.