Karaman Belediyesi, trafiğin yoğun olduğu Bisikletli Kavşak, Zembilli Kavşağı ve Piri Reis Vadisi Kavşağı'nı tamamen yeniden düzenliyor. Projeleri hazırlanan kavşak düzenleme çalışmaları kapsamında, alt ve üst geçitlerle trafik daha güvenli hale gelecek. Ayrıca, vatandaşların "Duvarlı Yol" olarak bildiği Zembilli Mahallesi'nde bulunan kavşaktan Tapduk Emre Mahallesi'ne geçiş, viyadükle sağlanacak.

Projeleri hazırlanan kavşaklarda detaylı inceleme yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Kavşaklar yeninden düzenlendiğinde, bu güzergâhlardaki ulaşım daha kolay ve güvenli olacak" dedi. Başkan Çalışkan şunları kaydetti;

"Sanayi, Üniversite ve Devlet Hastanesine ulaşımın sağlandığı ana yollar üzerinde bulunan kavşakları yeniden düzenliyoruz. Özellikle hastaneye hızlı ve güvenli ulaşım için gerekli olan bir çalışma yürütüyoruz. Örneğin; Alparslan Türkeş Bulvarından gelerek hastaneye gitmek isteyen bir vatandaşımız, sanayi yolundan dolaşmak zorunda kalıyordu. Zembilli kavşağını çalışmasında, yapacak olduğumuz köprü ile Taptuk Emre Mahallesi'ne direk geçişi sağlayacağız. Diğer yandan Bisikletli Kavşak üzerindeki düzenleme çalışması dâhilinde sürücülere alttan ve üstten geçiş imkânı sunacağız. Böylece bu kavşaktaki kaza oranını en az seviyeye indirmeyi hedefliyoruz. Bir diğer kavşak çalışmamız da Piri Reis Vadisi'nin yanındaki kavşak. Bu kavşakta da sürücülere alttan ve üstten geçiş imkânı vermek sureti ile trafiği daha güvenli hale getireceğiz. Bu üç kavşak düzenlemesi ile ilgili projelerimiz hazırlandı ve ihale aşamasına geldi. Kavşak düzenlemeleri tamamlandığında, hem şehir içi trafik daha güvenli hale gelecek, hem de şehrimiz modern bir görünüm kazanacak."

"Kamulaştırmalar Tamamlandı Kimse Mağdur Olmadı"

Kavşak düzenleme çalışmaları kapsamında, gerekli yerlerde kamulaştırmalar yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Yaptığımız kamulaştırmalarla mülk sahibi vatandaşlarımızla karşılıklı uzlaştık ve  hiç kimseyi mağdur etmedik" dedi.