Karaman Ticaret Odasına Bağlı TOBB Karaman Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Şerif Hanım Kızık, İcra Üyeleri Demet Köseoğlu, Zeliha Güzelsarı ve Kevser Büyük,  Konya Ticaret Odasına bağlı Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği “İpekyolu’nun Kadın Yolcuları” programına katıldılar.
Konya Ticaret Odasına bağlı Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği “İpekyolu’nun Kadın Yolcuları” programında Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve 6 ülkeden toplam 330 kadın girişimci Konya’da bir araya geldi.
25-26 Nisan 2015 tarihlerinde Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesinde gerçekleşen organizasyonda tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan ülkelerdeki kadın girişimciler ile Türkiye’deki kadın girişimcileri, İpekyolu’nun önemli şehirlerinden biri olan ve Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış Konya’da buluştular.
Organizasyonda; “İpekyolu, Ahilik, Ticaret ve Kadın Girişimciliği” panelinde TİKA’nın Ahilik ve Kadın Girişimciliği konusunda yaptığı çalışmaların tanıtımı gerçekleşti. Bu panelde İpek yolu üzerinde yer alan ülkelerden (Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Afganistan, Pakistan, Nepal) kadın girişimciler katılacak ve kadın girişimciler ülkelerindeki kadın girişimciliği ile ilgili bilgileri ve tecrübelerini paylaştılar. Burada temel amaç İpekyolu’nun kadın ayağını canlandırmaktır. İki gün boyunca devam eden organizasyonda ülkemizdeki kadın kooperatiflerinin/derneklerinin ürünlerinin satılacağı bir sergi açıldı. Organizasyon kapsamında ayrıca İpek Yolu’nun Kadın Yolcuları ve Konya Temalı Defile ve Kadın Ressamlar Sergisi gerçekleştirildi. 1. Gün Gala yemeği ile sona erdi.