Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, TOKİ’den gelen bir heyet ile Organize Sanayi çalışanlarına yönelik konutların yapılacağı arazide incelemelerde bulundu.

Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler için yapılması planlanan TOKİ konutlarının ihalesi 29 Eylül’de ihale ediliyor.

Organize Sanayi Çalışanlarına yönelik konut yapımı projesinde ihale aşamasına gelindiğini söyleyen Başkan Çalışkan, TOKİ konutları ile Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilerin konut probleminin ciddi ölçüde çözüleceğini söyledi.

Başkan Çalışkan, “Ön talepleri tamamlanan projede ihale aşamasına gelinmiştir. Organize Sanayi Bölgesi Karaman ekonomisinin adeta bel kemiğidir. Şu anda burada faaliyet gösteren fabrikalar, ihtiyacı olan işçiyi kilometrelerce uzaklıktan getirmek zorunda kalıyorlar. Buradaki üretim sektöründe faaliyet gösteren işçilerimizin konut ihtiyacına yönelik başlatmış olduğumuz proje artık hayata geçiriliyor. İşçilerimize yönelik gerçekleştirecek olduğumuz proje tamamlandığında, gerek işverenler gerekse çalışan işçiler bu sıkıntıdan kurtulacaklar” dedi.