Karaman'da ormanlık bölgelerde bu yıl kayda değer bir orman yangını olmazken, orman yangın ekipleri bunun mutluluğunu yaşıyor.
Merkeze bağlı Bucakışla köyünde bulunan Orman İşletme Şefliğinde bulunan Orman Yangın Ekibi çalışanlarından Nazmi Solak, ekip olarak sezon boyunca 24 saat göreve hazır olduklarını söyledi.

Yangın sezonunda yangın ekibinde çalıştıklarını sezon bitiminde ise  müdürlük tarafından kendilerine verilen diğer görevleri yaptıklarını ifade eden Solak, şunları kaydetti:

"Yangın sezonu bitmek üzere. Bölgemiz çam ormalarıyla kaplı. Yangın riski yüksek bir bölge. Ekip olarak sezon boyunca burada hazır kıta bekliyoruz. Bu sezon çok mutluyuz. Çünkü çok büyük bir yangın olmadı. 25'e yakın yangına müdahale ettik. Bu yangınlar erken müdahale tdildiği için büyümeden önlendi. Karaman dışında meydana gelen yangınlara takviye olarak gittik. Özellikle Hatay ilinde meydana gelen yangında çalıştık. O yangın bizi çok üzdü."

Yangınların çıkmasında insan faktörünün ön plana çıktığını sözlerine ekleyen Solak, " Yangın en çok  ormanlık alanlara yakılan kontrolsüz ateşlerden çıkıyor. Söndürülmeden atılan sigara ayrı bir önemli neden. Bu ormanlar hepimizin. Korumamız lazım. İlk müdahale çok önemli. Biz bu yıl  sezonu mutlu kapatıyorsak bunda bölge halkının duyarlılığı, bizlere verdikleri destek en önemli etken. Ben vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.