HACI OSMAN ÜNÜVAR “18 SAAT ÇALIŞIYORUZ”
Genç Fm’de yayınlanan Haftanın Nabzı Programına konuk olan Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar önemli açıklamalarda bulundu. 

Doğumdan ölüme kadar bütün bir hayatın her anında Belediyenin insana müdahil olduğunun altını çizen Ünüvar, canlı yayında dinleyicilerden gelen sorulara içtenlikle cevap verdi. Piri reis Vadisi projesinin önemine değinen Ünüvar; “Karaman’da şehirleşmenin önünü açarak bu proje ile büyük mesafe kat ettik. İnşallah tamamlanınca Karaman için hayırlı olacak. Ön talep toplamada sıkıntımız yok ön talebi tamamladık. 3 etap şeklinde yapılacak olan Piri Reis Vadisinin birinci etabı ön talebin toplanması ile başlayacak.” dedi. 

Programa telefonla ve mesajla soru sormak için katılan dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan Ünüvar, “Gelen bütün soruları sorun, halkımızın aklında soru işareti kalmasın.” diyerek gelen soruların hepsine cevap verdi. Son zamanlarda fısıltı olarak dolaşan ve ciddi manada dillere düşen Belediye binasının satıldığı ve Karaman Belediyesinin büyük borç batağında olduğuna dair söylentilere de açıklık getiren Ünüvar böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, Belediyenin satış ve alımlarda kanunlarda belirtildiği gibi meclis kararı olmadan bir çöp bile satamayacağını vurguladı. Bahsi geçen Asfalt ihalesini alan firmaya ödemenin iller bankasından alınan kredi ile aylık belirli miktarlarda ödemeler yapıldığını ve bu denli büyük ölçekli projelerin ödeneğinin çıkmadan ihalesinin yapılamayacağını belirten Ünüvar; “Bu tip söylentilerin bilgisizlik yada kasıtlı olarak çıkarılmış olduğunu düşünüyoruz. Kanunda açık bir şekilde belirtiliyor halbuki, ihale sürecini siz basın mensupları olarak takip ettiniz. Bizim başımız dik alnımız açık, her ay müfettişler geliyor ve denetlemeler rutin bir şekilde devam ediyor. isteyen herkes Bimer den veya Belediyemizden bu konularda bilgi alabilir.” diyerek konuya açıklık getirdi. Otogarla ilgili çıkarılan Hilton Oteline verilecek ve yeni Otogarı Hilton yapacak şeklindeki dedikoduyu da değerlendiren Ünüvar, kesinlikle böyle bir şey mümkün değil Belediye Meclisimizin bu yönde bir kararı olması gerekir dedi. 

Karaman’daki sosyal ve kültürel bütün etkinliklerin %99 unda mutlaka Belediyenin katkısı olduğunun altını çizen Ünüvar, kültürel faaliyetlerden bahsederek Bayanlar için açılan spor salonları ve Mümine Hatun Kültür Merkezinin faaliyetlerini değerlendirdi. Bu yıl uygulamaya giren ‘Hayır Çarşısı’ faaliyetine de değinen Belediye Başkan Yardımcısı H. Osman Ünüvar; “Bu yıl Ramazan ayında gıda paketi almayan ihtiyaç sahibi neredeyse yok denecek seviyede. Hayır Çarşısı sayesinde zenginlerimiz ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız arasında bir köprü oluşturduk. İhtiyaç sahipleri marketten alış veriş yapar gibi Hayır Çarşımıza giderek kendi adlarına tanımlı kartlar ile ihtiyacı olan gıda alış verişini rahat bir şekilde gerçekleştirdi.” dedi. BelediyeSpor’unda başkanı olan Ünüvar, bütçe ve takımın durumu ile ilgili gelen bir soruya da; “Biz yola çıkarken Karaman’ın yetiştirdiği futbol adamı olan Kazım Hocayla anlaştık. Hedefimiz şampiyonluk ve Karaman’ı en iyi seviyede temsil etmek. Bu çıkan dedikodularda afaki miktarların harcandığı söyleniyor. Fakat Belediyemizin spor için belli bir bütçesi var, bu bütçe belediye meclisi tarafından onaylanır. Biz bunun üzerine çıkmadık. bütçemizi aşmadık. Şuan için hiç bir şey bitmiş değil, hedefimizden uzaklaşmış olabiliriz ama yolumuzda devam edip Karaman’ı en iyi şekilde temsil edeceğiz.”dedi.

Program yapımcısı Ferhat Koç’un; “Başkanım ben bir basın mensubu olarak sizinle görüşmede sıkıntı yaşıyorum. Türkiye’nin hiçbir Belediyesinde Başkan Yardımcılarının yanına elini kolunu sallayarak giremezsiniz. Ama Karaman Belediyesinin Başkan Yardımcılarının odalarının kapıları sonuna kadar açık, komşusuna kızan, yolu çamur toz olan ve canı sıkılan herkes gelip makamınızda sayıp gidebiliyor. Bunun için bir önlem yada usul değişikliği yapacak mısınız?”  şeklindeki sorusuna da cevap veren Ünüvar; “Sayın Başkanımız Kamil Bey’in söylediği gibi ‘Kapımız açıktır girene, Lokmamız helaldir yiyene’ düsturunu kendimize örnek aldık. Dediğiniz gibi her vatandaşımız istediği zaman gelip sorunlarını bize yüz yüze aktarabiliyor. Başka Belediyelerde bu yapılmayabilir ama bizim kapılarımız sonuna kadar açık herkesin derdini dinleyip çare bulmaya çalışıyoruz. Allah inandırsın 18 saat bir fiil diğer kalan zamanlarda ise telefonlarımız sürekli açık neredeyse 24 saat hizmet için çabalıyoruz. Sayın Başkanımız, kendisinden Allah razı olsun Karaman aşığı bir insan. Bütün mesaisini Karaman’a daha iyi ne yapabiliriz şeklinde harcıyor. Biz Başkanımızın hızına mesaisine yetişemiyoruz. Bu dediklerim abartma yada halk tabiriyle yalakalık şeklinde anlaşılmasın, kesinlikle Başkanımız ve çalışma arkadaşlarım her dakikamızı Karaman’a faydalı olmak, halkımıza hizmet etmek için çaba göstermekle geçiyor.” dedi.
Haftanın Nabzı programı yapımcısı Ferhat Koç programa katılımı için Ünüvar’a  teşekkür etti. Ünüvar ise; “Genç Fm ailesine ve çalışanlarına bize böyle bir programda yer verdiğiniz için size teşekkür ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.