Programa Eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, Ermenek Kaymakamı Hüseyin Sayın, Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Yıldız ve vatandaşlar katıldı. Engelliler ve kuruluş hakkında bilgi veren kurum müdürü Mehmet Yıldız’ın ardından, Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan bir konuşma yaptı.

            Erkan “ Engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Bu bağlamda engelli vatandaşlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak en temel gayemizdir. Türkiye özürlüsü, yaşlısı, genci, çocuğu, kadını, erkeği “ Sen varsan, ben varım” anlayışı ve sorumluluğuyla daha da güçlenecektir. Engelliler haftası vesilesiyle bütün toplumumuzu bu alanda daha sorumlu davranmaya, daha yüksek bir hassasiyet göstermeye ve özgürlük sorununun çözümüne katkıda bulunmaya çağırıyorum.

            Engelliler haftasının engelli vatandaşlarımız ve dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

            Kuruluş bünyesinde kalan engelliler tarafından oluşturulan folklor grubu danslarını sergilediler. Engelliler ritim grubu konser verdi. El sanatları sergilendi. Program Aile ve  Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan‘ın hayırseverlere plaket takdimi ile son buldu.