Karaman Organize Sanayi Bölgesindeki Gıda Sanayisine, kuruluş çalışmalarını 6 ay gibi kısa sürede tamamlayarak üretime başlayan PALMİYE Bisküvi de katıldı.
             
Üretime kısa süre önce başlayan PALMİYE Bisküvi, 350’yi aşkın çalışanı ve 50’ye yakın çeşidi ile 19 Eylül Cumartesi günü saat 18’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımı ile düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa bakan Elvan'ın yanı sıra Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Bifa Onursal Başkanı Yılmaz Babaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

KARAMAN LİMANLA BULUŞACAK

Palmiye Bisküvi Çikolata ve Kek fabrikasının açılışına katılan Bakan Elvan Karaman’ı Adana’ya bağlayan hızlı tren hattının ihalesine çıktıklarını belirten Bakan Elvan, Karaman-Adana Hızlı Tren Hattı ihalesini değerlendirdiklerini belirtti. Bakan Elvan, “Şu anda değerlendirme aşamasında. İstanbul’u, Ankara’yı, Konya’yı Karaman’ı Mersin ve Adana’ya bağlayacağız. Yani denizle buluşturacağız. Karaman’da üretim yapan bir kardeşimiz hızlı tren ile kendi yükünü kendi konteynırını doğrudan Mersin Limanı’na tren hattı üzerinden gönderme imkanına kavuşacak. Eğer bu işletmelerimiz isterlerse kendi vagonlarını, kendi tren setlerini de alabilecekler. Bununla ilgili altyapı çalışmalarını hemen hemen tamamladık. Önümüzdeki günlerde bunları sizinle paylaşacağız. Ama bugün bile kendi yükünü taşıyan firmalarımız varsa kira karşılığı bunlara izin veriyoruz. Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde illerimiz sağlanan ulaşım altyapısıyla birlikte önemli bir gelişme kaydedecekler. Artık birçok firma için bu illerimiz çok cazip olmaya başlayacak" ifadelerini kullandı.