KARAMAN’da cep telefonu ile aranan şahıs, henüz bilinmeyen bir sebeple dolandırıldığını son anda fark edince polisin yardımı ile yatırdığı para son anda bloke edilerek kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre Karaman’da bir boyacı ustası olduğu öğrenilen 55 yaşındaki Fedai B., telefonla kendisini arayan kişi yada kişilerin akıl almaz oyununa alet oldu.  Şahsın kimlik bilgilerine ulaştığı iddia edilen kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin cep telefonu yöntemi ile Fedai B. henüz bilinmeyen bir sebeple kandırarak yönlendirdi. Yönlendirme sonucu başka bir bankadan çektiği 6 bin 100 TL parayı PTT Karaman Şubesine giderek bilinmeyen bir hesap numarasına buradan havale etti.


25 TL İLE UCUZ YIRTTI

Para’yı yatırdıktan sonra dolandırıldığı anlayan şahıs, polisinde devreye girmesi ile PTT’ye yatırdığı 6 bin 100 TL’lik para bloke edilerek yapılan havale işlemi iptal edildi. Fedai B. böylece yatırdığı 6 bin 100 TL’yi geri alırken, sadece işlem parası olarak 25 TL zarar etti. Polis dolandırılmaktan son anda kurtarılan şahsı ifadesini almak üzere karakola götürürken dolandırıcılık olayı ve yöntemi ile ilgili tahkikatı sürdürdüğü belirtildi.