Mahalleli kadınlarla, Başkan Yardımcısını odasında gergin anlar yaşandı.

Karaman’da Belediye’nin Salı Pazarı olarak bilinen alanı kaldırmaya çalışması mahalle halkını ayağa kaldırdı. Dün öğle saatlerde Belediye binasın gelen yaklaşık 50 kişiden oluşan Tabduk Emre ve çevre mahallelerden oluşan kadınlar, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar ile görüşmek istedi. Bir süre bekledikten sonra Başkan Yardımcısının odasına giren kadınlar, mahallerindeki pazar yerinin kaldırılmasına tepki göstererek, gerekçesini sordu. Kadınlara cevap veren Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar; “Bize Pazarcılar Odası Başkanlığı Kapalı Pazara taşınılması yönünde dilekçe vermiş. Yapabileceğimiz bir şey yok. ”dedi. Mahalleli kadınlar bunun üzerine, “Nasıl yok. Uygulamayı siz yapacaksınız. Bizleri mağdur olacağız. Bizim hakkımızı da siz gözeteceksiniz. Kapalı Pazar yeri bize çok uzak. Ulaşımda zorluklar çekiyoruz. Niçin Pazar yerimizi kaldırıyorsunuz. Bize yardımcı olun.”dedi.
Odasında birçok kadınla tartıştığı gözlenen Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar, sonunda, “Getirin şu dilekçeyi. Bakın dilekçede ne yazıyor. Oda Başkanı Bekir Sağer imzalı dilekçe var. Kendileri taşınma talebi var. Siz gidin odayı ikna edin sonra konuşalım.”dedi.
PAZARCILAR ODASI; “ÖNCE BİR GÖRÜŞELİM”

Mahalleli kadınlar daha sonra Belediye Başkan Yardımcısının odasını terk ederek, soluğu Odalar Birliğinde aldı. Burada Meclis Toplantı Salonunda Pazarcılar Odası Başkanı Bekir Sağer ile görüşen kadınlar, “Siz taşınmak istemişsiniz. Dilekçe vermişsiniz. Bize öyle dediler. Neden kalkmak istiyorsunuz. Kapalı Pazar yerine biz gitmeyiz. Bu mübarek günlerde bizleri mağdur etmeyin.”dedi. Başkan Sağer de; “600 esnafımız var. Kapalı Pazar yeri şu an onlar için daha uygun. İsterseniz sizler için Pazar saatinde saat başı otobüs kaldıralım.”dedi. Kadınlar bu teklifi de kabul etmeyince, Sağer; “O zaman Oda Belediye ve Muhtarlarınızla bu konuyu biz bir önce görüşelim.”dedi. Tepkili kadınlar daha sonra Tapduk Emre Mahallesi Muhtarı Adem Ülküsever’in gelmesi ile muhtara destek vereceklerini belirterek oda binasından ayrıldı.