Piri Reis Vadisi Projesi'ndeki çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, " Kent tarihimizin en önemli toplu konut projesi ülkemizde örnek olacak nitelikte ve birçok toplu konut projesine rehberlik edecek" dedi. 
Başkan Ertuğrul Çalışkan; " TOKİ ile ortaklaşa yürüttüğümüz projede çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. TOKİ Piri Reis Vadisi projesini son derece önemsiyor. Ağustos ayı içerisinde ilimize bir ziyaret gerçekleştiren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, projenin Anadolu’da birçok projeye rehberlik edeceğini ifade etmişti. Proje, sahip olduğu sosyal donatıları, ticaret alanları ile bulunduğu bölgeye sosyal ve ekonomik anlamda canlılık getirecek. "
"Şehrin Cazibe Merkezi Olacak"
Proje dahilinde inşa edilen konutların kendini gösterdiğini söyleyen Başkan Çalışkan; "Toplam bin 728 konut ve alışveriş merkezi, restoran, kapalı otopark gibi sosyal tesis alanlarından oluşacak projenin ilk etabında 450 konut yapılacak. Bu konutların 272 normal daire, 166 adet özel konut, 12 adet teras villa yapılacak. Ayrıca alışveriş merkezi, spor kompleksleri, suni göletleri, otopark ve yeşil alanları ile şehrin cazibe merkezi haline gelecek" dedi.