Karaman Belediyesi ve TOKİ tarafından ortak yapılacak olan Piri Reis Vadisi’ne talepler sürerken, bu fırsattan yararlanmak isteyen iş adamı ve bürokratlar da projeye tam destek vererek yeni yaşam merkezinin içerisinde yer almak için konut satın almaya devam ediyor. Ak Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün de Piri Reis Vadisi’nde ev sahibi olabilmek için müracaatlarını yaptılar.

Karaman Kalesi Ongun Sosyal Tesislerinde düzenlenen bir toplantı ile projenin son durumu basına tanıtıldı. Toplantıda konuşan Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Piri Reis Vadisi projesinin bütün yönleriyle eksiksiz olarak gelişimini sürdürdüğünü söyledi.

Ocak ayının başında projenin ilk etap ihalesinin yapılacağını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
“Projenin gidişatında hiç bir sıkıntı yok. İlk etap için 500 konutluk ihaleye çıkılacak. Konutlar ihale edildikten sonra 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edilecek. Kat planlarında bize gelen talep ve istekler doğrultusunda değişiklikler yapıldı. Bu proje TOKİ’nin Karaman’a tanımış olduğu bir ayrıcalıktır. Bir prestij projesidir. İlerde değer kazanacak bir projedir. Bugün burada Sayın Milletvekillerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, bazı İş adamı ve Sanayicelerimiz de projeden faydalanıp ev sahibi olmak için müracaatlarını yaptılar. Ben Karaman için hayırlı olmasını diliyorum.”

Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise; Karaman’ı güzelleştirmek, hak ettiği yere taşımak için çok önemli projelere imza atıldığını belirterek: “Karaman büyüyor, gelişiyor. Piri Reis Projesi ve Kent Meydanı projesi çok önemli 2 proje. Bunlar Karaman’a sınıf atlatacak projeler. Yıllardan beri Doğu Kışla vadisine ne yapılabilir, bu alan nasıl değerlenir diye düşünürdük. Bu proje ile bu sorunun cevabı kafamızda şekillendi. Bu projeye destek olmak, ortak olmak amacı ile müracaat ettim. Ben de bir daire satın alıyorum. Amacımız kamuoyunun ilgisini buraya çekmek” diye konuştu.

Ak Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise Dünya da bir kentin gelişmişliğinin yaşanabilir olması ile ölçüldüğünün altını çizerek: “Karaman’ın yaşanılabilir kentler arasına girebilmesi için devrim niteliğinde adımlar atılıyor. Piri Reis ve Kent Meydanı projeleri 900 milyon liralık 2 proje. TOKİ, 100 kişilik talep ile ihaleye çıkılacağını söylemişti. Fakat talep bugün itibariyle 245. Bu beklenenden fazla bir talep. Bu sürecin içinde olmak, sizlerle komşu olmak için bende konut talebinde bulunuyorum. Böyle bir projenin örneği yok. Ankara’daki Dikmen Vadisi Projesi ile benzerlikleri var. Bölgede yeni bir kent ortaya çıkıyor. ben herkesi elini çabuk tutmaya çağırıyorum” dedi.

Daha sonra Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süreyya Peker, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Öğretmenler adına Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Hüseyin Bağırgan ve Belediye Meclis Üyeleri talep formlarını imzalayarak Karaman Halk Bankası Şubesi yetkililerine teslim ettiler.