1845 tarihine kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat; 10 Nisan 1845’den itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir.
Yeniçerinin ortadan kaldırılmasından sonra, başkentte ve eyaletlerde zabıta hizmetleri eskisiyle kıyaslanmayacak derecede gelişmesine rağmen; bu hizmetler karışık ve ayrı ayrı kurumlara bağlı olarak yürütülmekteydi. Teşkilat ve yürütme alanındaki bu karışıklığı ortadan kaldırmak amacıyla ilk defa 10 Nisan 1845’te İstanbul’da ilk Polis Teşkilatı kurulmuştur. 

  Polis Haftası nedeniyle; Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Uz. Dr. Nuriye ULU, İdari ve Mali İşler Başkanı Mehmet YAVUZ, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza ALTUNSOY, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Serkan KOYUNCU, ADSM Başhekimi Dt. Uğur DEMİREL ve ADSM Müdürü Müslüm ÇERÇİ; İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ’ i makamında ziyaret ederek, çiçek takdiminde bulundular. 

  Her daim bizim yanımızda olan, yardımlarını ve zamanlarını bizlerden esirgemeyen, gece- gündüz demeden can ve mal güvenliğimizi sağlamak için hizmet veren polislerimizin 10 Nisan Polis Günü kutlu olsun…