Üniversite Senatosu, Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in başkanlığında 08 Ocak 2015 tarihinde toplanarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki bir konferans salonunun isminin “Prof. Dr. Kemal Esengün Konferans Salonu” olmasına oy birliğiyle karar verdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen şunları söyledi: “Üniversitemizin kurulup gelişmesinde çok büyük emekleri olduğu gibi dekanlığını yürüttüğü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemize ve buradaki konferans salonunun açılmasına da yoğun mesai harcayan merhum hocamız, arkadaşımız, ağabeyimiz Kemal Esengün’ün adını bu vesileyle yaşatmak istedik. Yaklaşık dört ay önce kaybettiğimiz hocamıza tekrar Allah’tan rahmet diliyor ve ruhu şad olsun, diyorum.”

Prof. Dr. Kemal Esengün Kimdir?

23 Nisan 1959 tarihinde Sivas’ta doğan Kemal Esengün; Atatürk, Cumhuriyet ve Ege Üniversitelerinde eğitim hayatını tamamladı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünde 1991, 1994 ve 1999 yıllarında sırasıyla yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanını aldı. 1999-2002 yılları arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi  Rektör Yardımcılığı görevinde bulundu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kuruluşuna destek vermek amacıyla KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in davetiyle Karaman’a gelen Kemal Esengün, 2008-2013 yılları arasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüttü, aynı zamanda 2008-2011 döneminde KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin dekanlığını yaptı.

Kemal Esengün, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinden ve KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeliğinden ayrılarak 24 Haziran 2013 tarihinden itibaren Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeliğine devam etmekteydi. Evli ve iki çocuk babası olan Esengün, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek 27 Eylül 2014 Cumartesi günü Antalya’da vefat etti.