Atatürkçü Düşünce Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı "DEMOKRASİ" konulu konferans 21.06.2014 Cumartesi günü Saat: 14:00'da Barolar Birliği başkanı Prof. Dr Metin Feyzioğlu'nun da katılımıyla Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Karaman Eski Belediye Başkanı Yaşar Evcen, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ülkan Şanlıtürk açılış ve selamla konuşması yaptı.

Sahneye geçen konuk Prof. Dr Metin Feyzioğlu yaptığı konuşmasın da ise; ''Bir cumhuriyet kadını olan Ülkan Şanlıtürk başkanımı ev sahibim olarak görmekten çok mutluyum.Türkiye'nin gündemi bu aralar çok yoğun. Gündemi genellikle hukuk olayları dolduruyor. Bizim bütün sorunlarımızın altında hukuksuzluk var. Her türlü haklarımız kısıtlandı. Biz bu neden böyle dediğimizde bize cevap olarak bu dünde böyleydi diyorlar. Dünün yanlışlarını bugünun yanlışlarının mazereti yaparlar. Pırıl pırıl gelecekten vazgeçerler. Dünün yanlışı bugünü aydınlatır. Dünden ders alınmalı. Tarafsız gerçekçi ve sağ duyulu olarak yanlışları ortaya koyup geleceği planlarız. Bu konuşmamda şu iki başlık üzerinde duracam. Birinci olarak balyoz davası, ikinci olarak ise cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu iki gündem Türkiye'nin gündemini zaten dolduruyor.
Balyoz başlangıçta Tsk'nın darbelere meilli davranışı, yanlışı, darbe davalarını halk nezdinde inandırıcı bir şekile geldi. Ordunun yaptığı darbeye biz karşıyız.Bunlar toplumun geleceğini yok etti. Darbeler toplumun inancını zayıflatıyor. Türk milletinin kendinden başka güveneceği kimsenin yok olduğunu anladı. Kendi geleceğimiz milletin azim ve kararı kurtarcaktır. Balyoz bir senaryodur. Yıllar önce bana sorduklarında bana ve hukukçulara sormayın dedim. Kime soralım dediklerinde -yakında kime soracaklarını kime soracaklarını görecez- ama bence dış politikacıları ve istihbaratçılara sordular. Türkiye Cumhuriyeti güneyindeki yeni komşuları en kanlı örgütü İşid, Pkk ,El Kaide artık bilinen terör örgütleridir. Musul konsolosluğu işgali, görevlilerin zamanında tahliye edilememesi, İşid'in müslümanları kafir ilan edip öldürmesi, ilerde tarihçiler tarafından sorgulanırken Türkiye'ye ayrı bir paragraf açılacaktır.Türkiye'nin yanlış politikası orda anlatılacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gelecek olursak  hiç bir adayın kişiliğine laf etmem , edemem. Çatı adayı formülü ortaya atıldığında iki aşamalı seçimi daha tam olarak bilmiyoruz. Ancak dünyada böyle bir tecrübe vardır. Ders alınacak çok ciddi örnekler var. Çatıyı halk çatar. İkinci turdur çatıya çatmanın zamanı. İki turlu seçimlere hazırlanma yöntemi; ilk turda partiler kendilerine en yakın tabana sahip olan yarışan partilere de çok güçlü bir adayını çıkarır . Her parti kendi adayı ile girer ilk tura. İkinci turda seçmen kazanan tarafta sandığa koşarak gider. Ve tarihi çatıyı seçmen sandıkta kurar. Çatı için temel atılması gerekir. Temel atılır sonra çatıya kiremit konulur.''dedi.