Kamu-Sen İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Şb.Başkanı Ziya Hotamışlı konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında;

''Yaklaşık iki aydır,devam eden 2147 eğitim çalışanının maaş promosyonu görüşmeleri başarıyla neticelenmiştir. Yetkili sendika TÜRK EĞİTİM-SEN tüm aşamalarda büyük bir titizlikle bu süreci yönetmiş ve sadece eğitim camiasının memnuniyetine odaklanmıştır . Kendisine yönelen satırlı masatlı saldırılara ihale sürecine zarar vereceği ve aldığımız devlet terbiyesi gereği cevap vermemiştir.

İhaleye büyük bir teveccühle katılan bankalarımızın değerli müdürlerine , ilgisini esirgemeyen sendikalarımızın yöneticilerine teşekkür ediyoruz . Onca yıpratma ve  itibarsızlaştırma çabalarına rağmen eğitim camiasının saygınlığına sahip çıkan , değer veren bankalarımızın bu tavrı moral kaynağı olmuştur. Bu başarı; eğitim camiasının itibarının,öneminin ve toplum nazarındaki değerinin  başarısıdır.Türk Eğitim Sen olarak biz sadece görevimizi yaptık. Bize güvenenlere, umut bağlayanlara mahçup olmamaya gayret ettik. İhaleyi enyüksek teklifle başlatan Garanti Bankası Müdürüne,sonuna kadar sürdüren İş Bankası ,Yapı Kredi Bankası ,Ziraat Bankası ve tüm banka müdürlerimize eğitim camiamız adına ve ihaleyi alan   alan HALKBANK Şube Müdürü Veysel ÜLKER beye ayrıca teşekkür ediyoruz.
Türk Eğitim-Sen ;  bundan böyle de ilimizde verilen yetki emanetinin hakkını vermek için sorumluluk bilinciyle hareket etmeye devam edecektir.
Maaş promosyonu Türk memuruna Türkiye Kamu-Sen’in bir hediyesidir.2005’ den beri verdiğimiz mücadeleyle ilk defa promosyonun ; %70’i çalışana %30’u kurumlara diye karar çıkartan biziz.Bu para daha önceleri kimsenin haberi bile yokken kurumlarda koltuk ,araba vb. örtülü ödenek gibi kullanılıyordu. Daha sonra da verdiğimiz mücadele ile tamamını çalışanların hakkıdır diye kazandık.Bu mücedele verilirken fişçi , koltuk pazarlamacısı , akil adam sendikası henüz ortalıkta yoktu.
İhaleye en son 2.440.000 TL. halkbank ve 2.435.000 TL. ziraat bankası vermiş ; ve kişi başı brüt 1136 TL net 1022 TL. olarak gerçekleşmiştir.Tüm eğitim çalışanlarına  hayırlı olsun.Güle güle harcayın.
Yaklaşık 12 bin öğrenci ve 600 ‘e yakın memur ve akademisyenin hesap edildiği üniversite promosyon miktarı milli eğitimdekinden farklıdır. Üniversitedeki yapılan ihalede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Evet biz Türk Eğitim- Sen olarak toplu görüşmelerde  hükümetin verdiği maaş zammının daha azına imza atacak ,enflasyon farkını unutacak kadar   hesap bilmeyiz! Bunun için ihale rakamının daha azına imza atma becerimiz de yok! Bu kusurumuzu da hoşgör     bir -  sen.
 2013 de yapılan toplu görüşmlerde daha bir aylık süre varken ,ilk günde şak diye imzalayıp koşa koşa akil adam plakasını takan kim di ?  2,5 milyon   memuru masada satıp , iki yılda ; yaklaşık 5 bin tl zarara uğrattınız. Hala sizin hesap bilme yeteneğinizden memur aylık ortalama 240 TL zarardadır.   Evvela bunun hesabını ver   bir –  sen.
İhale süreci devam ederken eğitim camiasının menfaatine olacak tüm çalışmaları, görüşmeleri ve yazışmları yerine getirdik. Bir avuç zümrenin değil ,herkesin memmuniyetine göre çalıştık. Fitne fesat işlerine bulaşmadık. İşte farkımız bu. Bizi kendinle karıştırma    bir –   sen.
Siz henüz türememişken okullarda, öğretmen odalarında neşe , coşku , kardeşlik, iş barışı meslek dayanışması , aile ruhu ve başarı gündemi vardı. Şimdi ise bunlardan eser kalmadı.Fitneyi her tarafa sıçrattınız.Artık aradan çekil  bir – sen. 
Gazetelere çarşaf çarşaf ilan verip, meydanlara,  reklam panolarına darbeye, fişlemeye hayır afişleri yapıştırdın! Eğitime darbeyi, memura fişlemeyi sen yaptın. Astığın afişler yüzüne yapıştı. Önce elini yüzünü temizle  bir - sen .
4+4+4 ün dahiyane mucidi siz değilmisiniz. Sınıf öğretmenleri asla madur olmayacak ,teminatı biziz diyen kimdi ? Sayenizde yaklaşık 50 bin sınıf öğretmeni norm fazlası oldu.Hepsi çakılı kadroya geçti. Branş öğretmenleride çakılı kadroya geçiyor... Hadi kıpırdat  bir – sen.
Biz kasap değil eğitimciyiz.Türk Eğitim – Sen olarak ; din kisvesiyle satırla adam kesen ,kelle uçuran, yakan ,yıkan Işid ,Eşşebab ,Taliban ,Boko Haram vb. türevleriyle hiç bir siyasi, fikri benzerliğimiz ve akrabalığımız da yoktur. Dini değerlerimizi yozlaştırdın,  içini boşalttın ve yıllarca istismar ettin.İslam dini tüm insanlığın ve diğer varlıkların  mutluluğunu esas alır.İslam dini kimsenin tekelinde de değildir.Dini rahat bırak; yakasından  düş  bir  – sen.
Türk Eğitim-Sen olarak bizden önceki yetkili sendikanın sendikal mücadele ile elde ettiği bir çok kazanımı bir emanet olarak görüp geliştirmeye ve daha da ileri götürmek için mücadele ediyoruz. Çalışanın hakkı için toplantı, miting, eylem vb. çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 4 parmağında 40 marifet olan 4 malum bakan için meydanlara inen, memur için parmağını bile kıpırdatmayan Memnun-sen  ; Birazda memur için ortaya çık bir – sen. 
Türk Eğitim –Sen le beraber Eğitim -İş ve Eğitim -Sen nöbet eyleminde ebs ise yine eylem kırıcı, zifiri karanlıkta  göz kırpmakla meşgul. Yarın nöbet eyleminden kazanacağımız aylık  yaklaşık 240 lirayada  hemen ben kazandırdım diyerek sahipleneceksin.
Edep bir-sen ...
Not: Promosyon ihalesi ile ilgili yazışmalarımız ve ihale şartnamesi sitemizdedir,''dedi.