Karaman Eğitim Bir Sen Şube Yönetimi milli eğitimde yapılan yönetici atamalarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.


Sendika'dan yapılan açıklamada;'' Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okul müdürlüğü  atamaları kapsamında yapılan mülakat sonucunda mevcut yerleştirmeler göz önünde bulundurularak, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinden dolayı bir açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Bilindiği üzere yönetici atamalarında, son çıkan yönetmelikle bağlantılı olarak müdürlük yerleştirmelerinde puanlama;  sınav puanının %70’i, ek1 puanı ve mülakat puanının %30 ‘u esas alınarak yapılmıştır. Müdür yardımcılığında ise sınav puanı ve ek 1 puanı ile yerleştirme yapılmıştır. Bu bağlamda müdürlük mülakatına ilimizden müracaat eden  ve mevcut boş bulunan kurumların üç katı kadar, yani barajı geçen 40 eğitim çalışanı çağrılmıştır. Mülakata çağrılan bu adaylardan 27 tanesi sendikamız üyesi, 6 tanesi Türk Eğitim Sen üyesi, 4 tanesi de Eğitim İş üyesi, 3 kişi de herhangi bir sendikaya üye değildir. Yapılan mülakatta yazılı sınav puanı 85 olan bir üyemize 71 ; yazılı puanı 83 olan bir üyemize 71 ; yazılı sınav puanı 81 olan bir üyemize 68;  77 olan bir üyemize 73; 82 olan başka bir üyemize 78 mülakat puanı verilmiştir. Bu veriler sadece birkaç örnektir.  Bir sendikanın iddia ettiği gibi sadece o sendikanın üyelerine yazılı sınavdan daha düşük puanlar verilmemiş, sendikamız üyelerine de yazılı sınav puanından daha düşük puanlar verilmiştir. Bu arkadaşlarımız da itirazlarını yapmışlardır. Kamuoyuna yansıtıldığı şekliyle bütün üyelerimize yazılı sınav puanlarından fazla not verilmemiştir. Yapılan yerleştirme sonunda sendikamız üyesi olan 27 kişiden 9 tanesi atanmıştır ve yerleştirme oranı  yüzde 33’tür. Diğer bir sendikanın 6 üyesinden 3 tanesi yerleşmiş olup, oran%50’dir. Yine aynı şekilde 4 üyesi olan bir başka sendikanın 3 üyesi  yerleşerek  oran %75 olmuştur. Rakamlar ortadadır.

Hiçbir mülakatın yapılmadığı, sınav puanı ve ek-1 puanıyla yapılan müdür yardımcılığı atamalarında ise durum  yukarıdaki tablonun tam tersidir. Müdür yardımcılığı yerleştirmelerinde münhal bulunan  32 kadroya atama yapılmış olup bunun 20’si sendikamız üyesidir. Yani  hiçbir mülakatın yapılmadığı müdür yardımcılığı atamalarında yerleştirme oranımız %63’tür ve bu oran diğer sendikaların çok çok üzerindedir. Çünkü biz yaygara koparmak yerine her sınav öncesinde akademik ve nitelikli sendikacılığın gereği olarak günlerce hazırlık kursları düzenlemiş, deneme sınavları yapmış, üyelerimize binlerce sayfa kitap ve doküman desteği sağlamışızdır.

Durum bu şekilde ortadayken sadece birkaç adayın puanı üzerinden kamuoyunun yanlış yönlendirilmeye çalışılmasını ahlâki ve insanî bulmadığımızı, bu davranışı sergileyenlerin üstüne üstlük mülakatlara şaibe karıştırıldığını beyan etmelerini şiddetle kınıyor ve yapılan atamalarla ve sınavla ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşıyoruz,''dendi.