Karaman Valisi Murat Koca'nın Mesajı

Yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı özel günlerdir. Bayramlar dini ve milli duyguların en üst seviyede yaşanmasının yanı sıra birlik, beraberlik ve bütünleşme zamanıdır.
 
Sevgi ve kardeşlik duygularının güçlendiği, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa ulaştığı Ramazan ayını geride bırakarak, Ramazan Bayramına ulaşmanın huzur, mutluluk ve sevincini yaşamaktayız. Ancak bu yıl bu mutluluk ve sevinci buruk bir şekilde yaşamaktayız. Gazze’de, Irak’ta, Suriye’de ve dünyanın bazı bölgelerinde Müslümanların karşılaştıkları zulüm ve savaş milletçe hepimizi derinden üzmüştür.
 
Bizler, dünyanın birçok yerinde bu bayram sevincini bizim gibi yaşayamayan Müslümanların da olduğunu biliyor ve bu bayrama buruk gönülle giren her kardeşimizin hüznünü, acısını da yüreğimizde taşıyoruz. Bu nedenle Mübarek Ramazan Bayramında başta Gazze, Irak ve Suriye olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua ediyoruz.
 
Ramazan Bayramında, başta anne ve babalarımız, eşimiz, akrabalarımız olmak üzere tüm dostlarımızı ve komşularımızı unutmamalıyız. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerimizi, sıkıntılarımızı paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz.  Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimizin ailelerine de kucak açmalıyız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Karamanlı hemşehrilerimin ve tüm İslâm Âleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyor; bayramın, başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere İslâm Âlemi ve insanlık için hakiki anlamda bir bayram ve sevince dönüşmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın Mesajı

Başkan Çalışkan Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; belediye olarak vatandaşların huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak için gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek: “Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Karaman olarak bu yıl vatandaşlarımızla birlikte iftar sofralarında yardımlaşmayı ve paylaşmayı, kültür etkinlikleriyle de birlik ve beraberliği dolu dolu yaşadık. İşte bu güzel hadiseler on bir ayın sultanı Ramazan’ın bereketi.

Ne yazık ki, çevremizdeki bazı ülkelerde ve özellikle Gazze de Dünya’nın sadece seyrettiği bir dram var. Müslümanlar kan ve gözyaşıyla bayrama giriyor. Onlar için dua ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda Filistinli kardeşlerimizin de bayram sevincine ulaşması, kan ve gözyaşı yerine sevinçlerin paylaşılması, huzur içerisinde ülkelerinde bayramlarını yaşamalarını temenni ediyorum.

Ramazan Bayramı’nın ülkemiz için, dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini diliyorum” dedi.

Başkan Çalışkan, yaptığı açıklamanın sonunda; Bayramın ikinci günü olan 29 Temmuz Salı günü saat 11.00’de, Karaman Kalesi’ndeki Sosyal Tesislerde yapılacak olan Belediye bayramlaşmasına da tüm Karaman halkını davet etti.

Ayrancı Kaymakamı , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erkan İsa Erat'ın Mesajı

Dostluk ve kardeşliğin perçinlendiği, dargınlık ve küslüklerin son bulduğu, küçük büyük tüm yüreklerin sevinçle dolduğu, gönüllere umut ışıklarının serpildiği, sıla-i rahmin simgesi, ahde vefanın göstergesi olan mübarek Ramazan Bayramı size, çalışma arkadaşlarınıza, Filistin, Gazze, Musul-Kerkük, olmak üzere tüm İslam âlemine barış, huzur, sevgi ve mutluluk getirmesini dilerim.

İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer'in Mesajı

Ramazan Bayramının mü'minler arasında ayrı bir yeri vardır. Ramazan Bayramı, her gün tutulan orucun iftar vaktindeki sevinci gibi, tutulan bir aylık orucun toplu bir iftar sevincini ifade eder. Bir ay gibi uzun bir süreyle, özellikle Ramazan'ın yaz mevsimine denk geldiği sıcak günlerde nefislerine oruç tutturan mü'minler, sabır imtihanını vererek manevi sorumluluktan kurtulmanın sevincini Ramazan Bayramında yaşama imkânına kavuşurlar.

Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Kardeşliğin doğduğu, Sevgilerin birleştiği günlerimizdendir.

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah C.C. kendisine dua edenleri geri çevirmez. Ramazan Bayramında, yüce Allah C.C. tüm dualarımızı kabul etsin. Dualarımızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar saygılar sunarım.

Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin Mesajı

İslam âlemi olarak rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif'i tüm fazileti ve feyzi ile geride bırakıp, bir bayrama daha kavuşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

'Bilindiği üzere en önemli değerlerimizden biri olan dini bayramlarımız, dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı, sevgi, saygı, kardeşlik duygularının pekişmesine, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine en büyük vesiledir.

Bunun yanında Gazze’de İsrail’in insanlık dışı katliamında kan ve gözyaşı vardı, dram vardı, acı vardı, kısacası bir barbarlık vardı. Batının da desteğini alan İsrail , vahşetinde sınır tanımadı çocuk, kadın, erkek, yaşlı demeden katletti. Artık bıçağın kemiğe dayanmasıyla birlikte Filistin’de 3.İntifada çağrısı yapıldı ve halk bu katliama dur demek için şahlanışa geçti. Ümidimiz odur ki, bu bayramı gerçek bir bayram havasında yaşamak için, Gazze’de bu şahlanış sonuca ulaşsın ve İsrail’in vahşetinin son bulması, Filistin’in acılarının, kan ve gözyaşının dinmesine vesile olsun. Bizler kardeşlerimize dua etmeye devam edelim. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu vahşetin son bulması için uluslararası girişimlerini büyük bir gayretle sürdürmektedir.

Birlik ve beraberliğimizi korumaya muhtaç olduğumuz bu günlerde bayramlar daha bir önem arzetmektedir. Bu duygularla Karaman halkının ve tüm İslam coğrafyasının Ramazan Bayramını tebrik ediyorum’’.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça'nın Mesajı

Mübarek Ramazan ayını uğurlamış olmanın hüznünü yaşarken, bayrama erişmenin sevincini, manevi hazzını, mehabetini, gönül huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramı bayram yapan değerleri unutmayalım. Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak yaşamın her evresinde ve tüm ilişkilerimizde hatırlayalım. Unutulmamalı ki, bayramları bayram yapan onu yaşayan ve yaşatanlardır. Dünyanın değişik bölgelerinde ağız tadıyla bayram yapamayan, her gün kan ve gözyaşı içinde yaşayan Müslümanlar için de bu bayramın huzur ve barış getirmesini diliyorum. “Dünyanın çeşitli bölgelerinde, özellikle de Müslümanların yaşadığı bölgelerde devam eden olaylar bayramı buruk karşılamamıza yol açıyor. Kan ve gözyaşı son bulsun, baskı ve tahakküm bitsin diye dua ediyoruz. Bu düşünceler ile başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere bütün Karamanlı hemşerilerimin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyor, bayramın insanlığın barış, huzur ve refahına vesile olmasını diliyorum. Bayramın, herkes için özgürce ve insanca yaşayabilme fırsatı doğurması hepimizin ortak isteğidir.”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Ertuğrul'un Mesajı

Toplumsal yapımızı güçlendiren, toplumsal yaşamımızı zenginleştiren, geleneklerimizi yaşatan Ramazan Bayramını kutlayacağız. Nefsimizin ıslahına, kalbimizin temizlenmesine, ruhumuzun parlatılmasına vesile olan Ramazan orucunu bitirdikten sonra kardeşliğin, dostluğun dayanışmanın,  yardımlaşmanın  ve  hoşgörünün  öne çıktığı,  pekiştiği özel günlerdir bayramlar.  Bugünlerde, birliğimiz ve dirliğimiz esas alınır, sevgi ve saygı ile  kucaklanılır. 

Bireyleri kaynaştıran, kitleleri bütünleştiren, üzüntüde ve kıvançta birleştiren bayramlar, bu değerlerin toplumsal yaşamda egemen kılınması için fırsat olarak değerlendirilmelidir. Biz dayanışmacı bir toplumuz. “Ateş düştüğü yeri yakar” anlayışının ötesinde, bölücü terör örgütüne karşı bu vatanın varlığı, birliği ve bütünlüğü için verilen mücadele esnasında şehit düşen evlatlarımızın aile ve yakınlarının da acısını paylaşarak onlarla dayanışma içinde olmalıyız. 

Hiçbir kimsenin hiçbir şekilde ayrıştırılmadığı, ötekileştirilmediği, kul hakkının yenmediği, harama el uzatılmadığı, toplumsal barışının sağlandığı, 
hukuksuzluklarla, kin ve intikamcı yaklaşımlarla vicdanların kanatılmadığı, evrensel hukukun egemen olduğu, İslam dünyasını kan gölüne çeviren uluslararası politikaların parçası olunmadığı, özel yaşamın didik didik edilmediği ve maksatlı kısıtlamalarla temel hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırılmadığı  bayram gibi bayramlarda buluşmak dileğiyle tüm halkımızın ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutluyoruz. Saygılarımla.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Gökhan Alkan ve Yönetim Başkanı Mustafa Toktay'ın Mesajı
“Dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının en yüksek düzeyde yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimizin manevi değerlerinin ve tarihimizin derinliklerinden gelen yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayramlardır. Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların yeşerdiği günlerdir. Bayramlarda dargınlık ve kırgınlıkların unutmayı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe yönelik umutlarımızı her koşulda korumalıyız. Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak, yaşamın her evresinde ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Unutulmamalı ki bayramları bayram yapan onu yaşayan ve yaşatanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en samimi duygularımızla kutlar, barış, sevgi, kardeşlik, dostluk ve huzur içerisinde nice bayramlara kavuşmanızı temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarız.”