Bu kapsamda hayırseverlerin bağışlarıyla dağıtılan kumanyalar, Karaman’da da ailelerin evlerine ulaştırılmaya başlandı. “Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan” sloganıyla bu yıl Ermenek ve Başyayla ilçelerinin de dâhil edildiği İHH İnsani Yardım Vakfı kumanya dağıtım programında, 2014 yılında ve önceki yıllarda maden kazalarında hayatını kaybeden madencilerin aileleri ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kumanyalar vesilesiyle aileler bir kez daha ziyaret edilmiş oldu.

Maden kazasında iki oğlu vefat eden Şükrü Haznadar, oğullarının anısına evlerin duvarına yapılan fotoğrafa her bakışında dayanamadığını dile getirerek bu sebeple 2 aydır oğullarının evlerine uğrayamadığını söyledi. En küçük torunu 2 aylık Sare’nin böbrek rahatsızlığı nedeniyle Konya’da ameliyat olduğunu ve cumartesi günü itibariyle de durumunun iyi olduğu haberini aldığını belirtti. Ziyaret dolayısıyla mutlu olduğunu söyleyen Şükrü Amca, köydeki ihtiyaç sahiplerine ulaşılmasına da yardımcı oldu.

Ayrıca maden kazasının yaşandığı gün dünyaya gelen Gökçekent’teki Hüseyin Arda bebeğin, anne sütüyle beslenememesinden dolayı ilk aylarda yaşadığı sıkıntıların, yavaş yavaş aşıldığı, gelişiminin iyiye gittiği görüldü.

İHH’nın faaliyetlerine ilimizde destek veren gönüllülerin yaptığı açıklamada, anlık duygusal yoğunluğa bağlı yardımlar yerine; uzun süreli, ihtiyaç sahibi kişiyi, kimseye muhtaç olmadan kendi imkânlarıyla yaşamaya yöneltecek çalışmaların daha etkili olacağı vurgulanarak çeşitli vesilelerle ziyaretlere devam edileceği bildirildi.

“İlimizde Ramazan ayı öncesinde tamamlanması planlanan dağıtımlarda, bedeli 80 tl olan gıda kumanyası ve 30 tl çocuk paketi yer alıyor”.