AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca

Allahü Teâlâ'nın bize lütfettiği mübarek Ramazan Ayı'na kavuşmanın büyük sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Ramazan Ayı onbir ayın sultanı olup insanlığı karanlıktan aydınlığa ve delâletten hidayete kavuşturan Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Ramazan Ayı, Allah Teâlâ'nın müminlere büyük bir ihsanıdır. Çünkü ramazan ayı; Kur'an, oruç, iyilik ve güzellik ayıdır. Tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olunduğu mübarek bir aydır.

Ramazan ayının fazileti hakkında, Peygamber Efendimiz (s.a.s.), bir hutbesinde şöyle buyurmuşlardır: “Kim iman ederek ve mükafatını Allah’tan bekleyerek Ramazan ayını değerlendirirse o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. "

Ramazan, çoraklaşmaya yüz tutan gönüllere sahuruyla, iftarıyla, sadaka ve yardımlaşmalarıyla rahmet sunan bir bahar yağmuru, birbirimizle muhabbet ve ülfetimizi güçlendiren bir kardeşlik iksiri, hayatımızı zenginleştiren nice güzelliklerin kazanıldığı önemli bir zaman dilimidir. “On bir ayın sultanı” nitelemesiyle hasret ve özlemle beklenen bu ay, bize aç ve açıkta olanın, yetimin, kimsesizin yürek yakan sessiz feryadını duyurur. İnsanî ve ahlâkî değerlerimizi, Allah’a olan ahdimizi yeniden hatırlatır.

Tüm halkımızın Ramazan-ı Şerifi mübarek olsun, Cenâb-ı Hak'tan sağlık huzur ve bereketli daha nice Ramazanlara erişmenizi dilerim.

 

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü

Manevi derecesi çok yüksek ve kazancı pek büyük olan Ramazan’ı şerife erişmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Yüce dinimiz İslam tüm inananlara yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar sunmuştur. İşte bunlara ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)in "Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur" diye müjdelediği Ramazan ayına ulaşmış bulunmaktayız.

Bu ay, insanlığa en büyük hediye olarak dünyaya gönderilen, öğrenmek, anlamak ve gereklerini yerine getirmek üzere okunan, herkesin zihninde ve kalbinde derin izler bırakan Kur'an-ı Kerim'in indirildiği aydır. Ramazan ayı nimetlerin kıymetinin bilinmesine vesile olan, insanda şükür hisleri uyandırarak, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve maddenin esaretinden kurtularak "Sabır" denilen en yüksek ahlaki meziyete eriştiren, oruç ibadetinin farz kılındığı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran aydır.

Toplumsal huzurumuzun ve birlikteliğimiz için Allah’ın rızası yolunda insanlarında rızasını alarak bir Ramazan geçirmeye gayret edeceğiz. Böylesi bir aya bizleri ulaştıran Yüce Mevla'mıza şükürler ediyor,Ramazan-ı Şerifinizi en kalbi duygularımla kutluyor, bu mübarek ayınbirlik ve beraberlik içinde ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini Cenabı Allah`tan niyaz ediyorum.

 
Milletvekili Dr. Recep şeker’in Ramazan Ayı Mesajı

Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 11 ayın sultanı 
Ramazan ayının gelmesi nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, Ramazan ayını kutladı. Milletvekili Dr. Recep Şeker, heyecan ve özlemle beklenen Ramazan ayının gelmesi nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayına erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Mukaddes kitabımız Kur’ an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği ay olan Ramazan ayı, küskünlüklerin sona erdiği, insani ve dini duyguların hat safhaya ulaştığı, sayısız güzelliklerin yaşandığı Ramazan ayını en güzel şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu mübarek ay içerisinde Müslümanlar tuttukları oruçlarla yoksul ve açların halini daha iyi anlar ve kâinattaki güzelliklerin şükrünü yapmış olurlar. İçerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan ayının tüm İslam âlemine, ülkemize ve Karamanımıza hayırlar getirmesini yüce Allah’tan diliyor, tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum."


Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy’ dan Ramazan-ı Şerif Mesajı

Birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği, manevi duyguların yoğunlaştığı Mübarek Ramazan ayını millet olarak karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Ramazan rahmet ve merhamet deryası sevgili peygamberimizin, ‘inanarak ve karşılığını yalnız Allah’tan umarak ramazan orucunu tutan kişinin geçmiş günahları bağışlanır’ müjdesinin gerçekleşeceği rahmet ve bağışlanma mevsimidir. İbadet ve sabır ayı olan ramazan Müslümanlar için bir kaynaşma, yardımlaşma ve hoşgörüyü ifade etmektedir.

Bu ay, oruç gibi pek çok hikmetlerle dolu ibadetin yerine getirildiği, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşmanın zirveye çıktığı eşsiz bir aydır.

Umarız ki bu ayı en iyi şekilde değerlendirenlerden oluruz.
İslam Coğrafyasının kan ağladığı bu mübarek Ramazan ayında Rabbım bütün Müslümanların yardımcısı olsun, onlara da bizler gibi Ramazanı Ramazan tadında yaşamayı nasip etsin, kan dökülmesin, göz yaşları son bulsun. Onları da dualarımızda eksik etmeyelim.

Bu vesileyle sevinç ve kardeşlik duygularının çoğaldığı, birbirimize sarıldığımız Ramazan'ın bolluk ve bereketli geçmesini diler ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim."

İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER’İN RAMAZAN AYI MESAJI

Ramazan Ayı, Birlik Beraberlik Ayıdır, Yardımlaşma Dayanışma Ayıdır

Toplumları güçlü kılan en önemli unsur, o toplumun bireylerinin aynı noktada buluşturan, aynı millete ait ortak duygular ve değerlerdir. Bizi bu ortak duyguda buluşturan; ahlaki ve manevi duyguların çok yoğun olarak yaşandığı içinde bulunduğumuz Ramazan ayıdır. İnsanın bu duygu ve düşünceler doğrultusunda hareket etmeye çalışması da, bu ayın manevi gerekliliğidir. Ramazan ayı, birlik beraberlik ayıdır, yardımlaşma dayanışma ayıdır. Ramazan ayı; arınma, günahlardan kaçınma ve sükunet ayıdır. İslam’ın insanlara bağışlamayı da öğrettiğini, bu yolda fırsatlar verdiği zaman dilimidir.

Ramazanın güzelliklerinden ve hayatımıza getirilerinden birisi de yardımlaşma ve dayanışma boyutudur. Zekatların ve sadakaların verildiği bu ay Müslümanları hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve yoksulu gözetmeye yöneltir. Kardeş olmanın sıcaklığını kalplerimizde hissettiğimiz şu günler, toplumsal hayata olumlu etkileyerek bireyleri aynı düşüncelerle bir bütün olarak hareket etmesini sağlar.

Dünyanın birçok coğrafyasında yaşanan acılara, gözyaşlarına, şiddete, zulümlere, ölümlere de son vermesine sebep olmayı umut ettiğim Ramazanın, Barış ve Kardeşlik duygularını pekiştireceğine olan inancım tamdır. Ramazan'ın gelişi ile bu dönemin yeni bir başlangıç olacağını umut ediyorum. Bu duygularla; Türk ve İslam dünyasının Ramazanını kutluyor, bu değerli günlerin; milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.