Toplantıda Bakan Akdağ'a Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakkı Yeşilyurt,  Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Demirtaş, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Mustafa Aksoy,  Türkiye Kamu Hastaneleri Birlik Başkanı Hasan Çağıl, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Güven Bektemur, Karaman İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu eşlik etti.

Sağlık çalışanlarıyla her ilde bir aya gelerek, sağlık çalışanlarının da fikirlerini aldıklarını dile getiren Bakan AKDAĞ, sağlıkta dönüşüm projesiyle büyük adımlar attıklarını, bu başarıda sağlık çalışanlarının da emeğinin ve katkısının olduğuna dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının omzunda büyük bir yük olduğunu ve sağlık çalışanlarının ileri düzeyde bir performans sergilediklerini belirten Bakan Akdağ, gayretlerinden ve özverilerinden dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Van Depremi'nde sağlık çalışanlarının büyük bir başarıya imza attığını belirten Bakan Akdağ, bakan olarak, her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduğunu dile getirdi.  Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı sözlü ya da fiili şiddete dikkat çekerek, bakanlık olarak sağlık çalışanlarına bu anlamda  yardıma ve desteğe her zaman hazır olduklarını, sağlık yatırımlarına önem verdikleri gibi sağlık çalışanlarının imkânlarını geliştirmeye yönelik de çalışmalara da devam ettiklerini ifade etti. "En iyi ilaç sevgidir" anlayışıyla hareket etmenin sağlık alanındaki bir çok sorunu ortadan kaldıracağını belirten Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarına hitabından sonra, Karamandaki sağlık çalışanlarının sorularını cevapladı.

Piri Reis Kültür Merkezi'ndeki toplantıdan sonra DEMOSAN Otel'e geçen Bakan Akdağ ve beraberindeki heyet burada sağlıkta dönüşüm ve Karaman'daki sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesiyle ilgili geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.  Basına kapalı gerçekleşen toplantıdan sonra Bakan Akdağ, Ermenek'e gitmek üzere Karaman'dan ayrıldı.

Bakan Akdağ'ın Karaman ziyaretini değerlendiren Vali Süleyman Kahraman,  ziyaretin Karaman açısından büyük önem ve anlam taşıdığına dikkat çekerek: "Karaman her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yeni yatırımlara, yeni hizmetlere kavuşuyor. Sağlık hayatımızın olmazsa olmazı. Bu alandaki her yatırım, her hizmet doğrudan insanla ilgili... Karaman inşallah önümüzdeki yıl yeni bir devlet hastanesine kavuşuyor.  Bugün hastanelerimizde insanımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Sayın Bakanımız da özellikle belirttiler. Sağlık alanında insanlarda bir bilinç, bir farkındalık oluşturmak gerekiyor. Biz Sayın Bakanımıza hem ziyaretleri için hem de Karaman'a destekleri için teşekkür ediyoruz."dedi.