Vali Murat Koca;
 

İslam âlemi ve tüm insanlığın kurtuluşuna ve hayrına vesile olmasını temenni ettiği kutlama mesajında; “Rahmet ve merhamet kapılarının sonsuz açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu, manevi havası çok yüksek, feyzin, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan üç aylara girmiş bulunuyoruz.
 
Üç aylara girdiğimiz bu günlerde manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.
 
Bu duygularla Regaib Kandilinin, Karamanlı hemşehrilerimize, ülkemize, İslâm âlemine ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker;

Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi üç ayların başlangıcı, Kur'an ve oruç ayı Ramazan’ın müjdecisi mübarek Regaip Kandiline ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. 

Üç aylar; Recep, Şaban ve Ramazan ayları içerisinde; Regâib, Mirac ve Berat kandilleri ile bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramı gibi çok önemli mübarek gün ve geceleri barındırmaktadır. 
Allah’ın (C.C) rahmetinin, mağfiretinin, lütuf ve kereminin sağanak sağanak yağdığı, dinî duyguların yoğunluk kazanarak merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı duaların Yüce Allah'a top yekûn arz edildiği, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği müstesna zaman dilimleridir.
Üç aylar ile birlikte içine girdiğimiz bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeler ve kırgınlıklar kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine gayret göstermeli ve katkı sağlamalıyız. 
Bu duygu ve düşüncelerle mübarek üç aylar ve Regaib Kandilinin ülkemizin birlik ve beraberliğine, Milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz eder, tüm Karamanlı hemşerilerimizin, İslam âleminin ve Milletimizin Kandilini tebrik ederim.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan;

İslam Âlemi olarak mübarek üç ayların habercisi olan Regaip Kandili’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Ülke olarak kirli şer ittifaklarının saldırılarından dolayı zor günler geçirmekteyiz. Bu faziletli gün ve geceleri, fırsata çevirerek ülkemiz için, milletimiz için ve tüm insanlık için dua etmeliyiz. Bu mübarek günler vesilesi ile kırgınlıklara küskünlüklere son vererek, millet olarak birbirimize daha da kenetlenmeliyiz.

İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.

Bu mübarek günlerin ülkemizde ve dünyada insanlığın yaşadığı sıkıntıların sona ermesine vesile olmasını temenni ediyor, hemşehrilerimizin ve tüm İslam Âlemi’nin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer; 

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları, kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimidir. Bu günler, Hakk’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimleridir. Bu mübarek geceleri fırsat bilerek, Yüce Rabbimizin çağlar üstü evrensel mesajını anlama, O’nun anlam ve hikmetiyle buluşma ve hayatımıza tatbik etme adına, her daim gayretli olmak durumundayız. Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür. Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin Regaib Kandili’ni kutluyor, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden teröre karşı Vatan toprağını korurken şehit düşen kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Hak, terörün kökünü kazıyan güvenlik güçlerimizi her daim muzaffer eylesin.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;

Üç aylara girdiğimiz bu günlerde kandillerin manevi havasını fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu manada idrak edeceğimiz Regaip Kandil'inde, yüce Allah'ın rahmet, bereket, af ve mağfiretine olan arzumuzu en üst seviyeye taşıyıp, vicdan muhasebesi yaparak kendimizi sorgulamalı, Rabbimize, ailemize, milletimize ve ülkemize karşı görev ve sorumluluklarımızın bilincinde hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Regaib Kandili ve üç ayların tüm Karamanlı vatandaşlarımıza, ülkemize, tüm İslam âlemine ve dünyaya huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, aramızdaki muhabbetimizi, kardeşliğimizi, birlik-beraberliğimizi ve dirliğimizi güçlendirmesini temenni ediyorum.

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü;

İslam Âlemi olarak yeni bir manevi iklim olan mübarek Üç Aylara girmiş bulunuyoruz. 

Kandiller insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Regaip Kandili, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin, hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı üç ayların başlangıcını müjdelemektedir. Üç aylar diye bildiğimiz Kameri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan ayları; arınma, bağışlanma ve ibadette yoğunlaşma aylarıdır. Bu mübarek geceleri fırsat bilerek, Yüce Rabbimizin çağlar üstü evrensel mesajını anlama, O’nun anlam ve hikmetiyle buluşma ve hayatımıza tatbik etme adına, her daim gayretli olmak durumundayız. Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimizin (S.A.S.) örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür. Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşerilerimin üç aylarını ve Mübarek ayların müjdecisi Regaip Kandilini tebrik eder, tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca;

Mübarek 3 ayların manevi sofrasına ve bereket iklimine açılan bir kapı olan Regaip kandiline erişmenin mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Regaip Gecesi, Müminlere Allah’ın rahmetinin bol bol ihsan edildiği, yapılan dua ve ibadetlerin kabul edildiği gecedir. Regaip Kandiliyle başlayan üç aylar iklimi, müminler için adeta manevi hasat mevsimidir. Regaip Kandili, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını da kapsayan mübarek üç ayların başlangıcıdır. Bu dönemlerde toplumumuzdaki şefkat, Merhamet, yardımlaşma duyguları en üst noktaya ulaşır. 

Üç aylar olarak adlandırdığımız mübarek aylardan, Recep Ayı’nın ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili de, bugünlerden birisidir. Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsimdir.
Bu duygular içinde bütün İslam âleminin Regaip kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, insanlığın barış ve huzur içinde olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy;

Kandiller, insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı arttıran ve kendimizi manevi olarak arındırmamıza, yenilememize vesile olan çok anlamlı gecelerdir.

Üç aylar ismiyle şöhret bulan ve bu ayların müjdecisi olan Regaip Kandili, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı, bağışlamasının bol olduğu mübarek bir gecedir. Toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Kulların Allah’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını, dünyada ve yakın çevremizde yaşanan savaşın, şiddet ve terörün, sonu gelmeyen kin ve ihtirasın, düşmanlık ve ayırımcılığın bitmesini temenni ediyorum.

Bu kutlu zaman dilimlerini fırsat bilerek durum değerlendirmesi yapmalı, bütün insanlığa ve Yüce Yaradan’ımıza karşı ödevlerimizi tekrar hatırlamalıyız. Ülkemizin maddi ve manevi imarı için bütün gücümüzle çalışmalı, kalp kırmaktan kaçınmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, insani ve ahlaki değerlerimizin yeniden yeşermesine çaba göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Regaip Kandili’ ni tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum.

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale;

Bir kez daha hep birlikte Allah’ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç ayların müjdecisi Regaip Kandili’ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah'a yakınlaştıran günlerdir. Bu mübarek günler vesilesiyle aramızdaki çekişmeleri kaldıralım, kırgınlıkları bir tarafa bırakalım, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için bir arada olalım. Bu güzel günde başta son günlerde terör olaylarının hain ve kalleşçe yüzünü gösterdiği ülkemiz olmak üzere tüm dünyada barış ve kardeşliğin hakim olmasını temenni ediyorum. Edilen duaların ve tövbelerin kabul görüldüğü, yüreklerin nurla dolduğu, Yüce Mevla’nın sonsuz affından, merhametinden ve iyiliğinden bol bol yararlanıldığı bu mübarek gecede birlik ve beraberliğimizin artması gerektiği inancındayım. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle, ülkemizin, bütün İslam âleminin ve bizlere güç ve kuvvet katan genç nesillerimizin üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını diler, aziz milletimiz önünde tüm Şehidlerimize Allah(C.C.)'dan rahmet diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay;

Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bir Regaip Kandiline daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu kutlu gece, insanların kalplerini birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan müstesna zaman dilimlerinden biridir. Üç aylara girdiğimizin habercisi olan bu gecede, manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki niteliklerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle; manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandili’nin  insanlık  için sevgi ve huzurun birlikteliğinde hayırlara vesile olmasını  temenni ediyoruz.

Karaman Özel Selçuklu Hastanesi Genel Müdürü Mevlüt Yeniay;

Millet olarak dinimizde kutsal sayılan Regaip Kandili ile çok müstesna günlere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumsal huzura vesile olan mübarek üç ayların başlangıcı Regaip Kandili mübarek Ramazan ayının da müjdecisidir. Kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı;    

Mübarek Üç Ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’nin; Karaman’ımıza, Türk milletine ve İslam âlemine nice hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan dileriz.
Başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere; şu anda milli birlik, huzur ve emniyetimiz için fedakârca mücadele eden polis, asker, korucularımız Türk milleti ve İslam âleminin Regaip Kandilini kutluyoruz.
Üç ayların ülkemize ve İslam âlemine rahmet, bolluk, bereket, huzur ve barış getirmesini diliyoruz.
Milli birlik ve kardeşliğimize, vatanımız ve devletimizin bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığımıza yönelik her türlü, saldırı, fitne, fesat ve nifak oyunlarına karşı tek yürek olmamıza vesile olsun. Kur’an nuruyla yolumuz aydınlansın. Kalplerimizin pası silinsin…
Üç ayların ve Regaip Kandilinin ruh ve gönüllerimizde manevi arınmaya; evlerimize, vatanımızın her bir köşesine huzur getirmesine; İslam âleminin içinde bulunduğu işgal, sömürü, kuraklık, açlık, iç savaş, göç ve cehaletten kurtuluşuna ve rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını niyaz ediyoruz.
Şehitler, gaziler, piri faniler, ermiş-erenler, masum çocuklar, börtü böcek ve bitkiler hürmetine bereketli rahmet yağmurları için bu mübarek gecede; ellerimizi Sana açıyoruz ya Rabbim. Hazinen sonsuz, ellerimizi boş çevirme…
Günahkârız, ama Sen’den başka gidecek kapımız yok Allah’ım…