Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in isim babası Sabri Yönet üniversiteyi ziyaret etti.

Rektör Gökmen’in babasının askerlik arkadaşı olan Sabri Yönet üniversitenin Edebiyat Fakültesi mezuniyet törenini de izleme imkânı buldu. Prof. Dr. Gökmen eşiyle birlikte, mezuniyet töreni bitiminde Sabri Yönet ve eşini makamında ağırladı.

Ziyaret sırasında Rektör Gökmen isim babası Sabri Yönet’i arayışını ve ilginç buluşma hikâyesini anlattı.

Rektör Sabri Gökmen’in İsim Babasını Buluş Hikâyesi
1937 Alanya doğumlu olan ve o dönemlerde terzilik yapan Sabri Yönet ile Baba Kazım Gökmen’in yolları 1958 yılında Konya’da askerlikleri sırasında kesişiyor. Askerlikleri boyunca can arkadaşı olan Yönet ve Gökmen vatani görevleri bitince bir daha görüşme imkânı bulamıyorlar. Rektör Gökmen hikâyenin geri kalanını Yönet’in ziyareti sırasında şu şekilde anlattı: “Askerliği sırasında evli ancak henüz çocuğu olmayan babam; arkadaşı Sabri Bey’in karakterini, kişiliğini, ahlakını çok beğeniyor ve bir oğlum olursa adını ‘Sabri’ koyacağım diye kendi kendine söz veriyor.”

2005 yılına kadar kendisine ismi verilen Sabri Yönet’ten haberi olmadığını belirten Rektör Gökmen, aynı yıl Kurban Bayramı nedeniyle babasını ziyarete geldiğini, bu ziyaret sırasında babasının kendisine ismini nasıl verdiğini anlattığını ve olaydan çok etkilendiğini dile getirerek Tokat’a döner dönmez isim babasını aramaya başladığını ve çok geçmeden telefon numaralarına ulaştığını söyledi. Adı-soyadı, terzi kalfası ve Alanyalı olmasının dışında hiçbir bilgiye sahip olmayan babasının arkadaşı ve isim babasına bu kadar kısa sürede ulaşmasını Allah’ın bir lütfu olarak değerlendiren Gökmen, Sabri Yönet’le ilk konuşmasının da ilginç olduğunu ve Yönet’in kendisine telefonda “Oğluna ismimi verecek kadar yakın bir arkadaşım vardı da niçin bu güne kadar beni aramamış” diyerek yüzüne telefonu kapattığını söyledi.

Sabri Yönet’i kendisine inandırmak için ısrarla aramalarına devam eden Rektör Gökmen, sonunda Yönet’i inandırmayı başarır ve ilk kez 2008 yılında İstanbul’da buluşurlar. O tarihten sonra isim babasını bırakmayan Rektör Gökmen’de 55 yıldır görüşmeyen iki asker arkadaşını bir araya getirme fikri oluşur ve Yönet’i Karaman’a davet eder.

55 Yıl Gecikmeli Ziyaret
Rektör Gökmen’in daveti üzerine eşi ile birlikte Karaman’a gelen Yönet, hem üniversiteyi ziyaret etti hem de o gün gerçekleştirilen Edebiyat Fakültesinin mezuniyet törenine katılarak ismini verdiği Rektör’ün öğrencilerini gururla alkışlama imkanı buldu.

Yönet, üniversiteyi ziyaretinin ardından yarım asır önce 21 yaşında genç bir delikanlı olarak bıraktığı askerlik arkadaşını görmek için Prof. Dr. Sabri Gökmen ile birlikte Bozkandak köyünün yolunu tuttu.